De glemte angrebsstjerner, del 4: Første spiller med 500 kampe for United

Vi vil på oldtrafford.dk den kommende tid komme med historier om fem af de største angrebsstjerner i klubbens historie. Dette er del fire, som handler om en angriber, der havde både rekorden for mål og kampe i klubben da han stoppede i klubben.

Siger man Joe Spence så er det nok ikke mange, der tænker på en af de mest scorende spillere i Manchester Uniteds historie. Faktisk ligger han på 7. pladsen over de mest scorende i Uniteds historie. Og kun en spiller, der har spillet i klubben efter George Best stoppede har scoret flere mål end Spence.

Men det er måske ikke så mærkeligt. Heller ikke selvom der kun er fire spillere, der har flere ligakampe for klubben. Der er sandsynligvis to årsager, der kan skyldes det.

For det første så er det 91 år siden han spillede sin sidste kamp for United. Og for det næste var den største del af kampene i 2. division. Men det er alligevel bemærkelsesværdigt, at da han stoppede sin karriere i klubben efter 14 år var han både den spiller med flest kampe og med flest mål. Hans 168 mål blev først slået af Jack Rowley, som vi har skrevet om i et tidligere afsnit, i marts 1952 og de 510 kampe han fik blev først slået af Bill Foulkes i november 1964.

Det skal også bemærkes, at Spence var den første spiller i klubben, der nåede 500 kampe. Det formåede han den 15. oktober 1932 mod Bradford Park Avenue i en 2-1-sejr i 2. division. Hans bedste sæson målscoringsmæssigt var 1927/1928 hvor han fik 24 mål i 43 kampe.

Spence kom til United fra Scotswood i marts 1919 som 20 år gammel og spillede sin sidste kamp i juni 1933 som 34 år gammel. Der gik dog fem måneder før han debuterede mod Derby County i en kamp, der sluttede 1-1. Efter 2. verdenskrig hentede Sir Matt Busby Spence tilbage til klubben. Først som træner og siden som scout.

I modsætning til de andre spillere var Joe Spence primært en fløjspiller, men han var også indimellem brugt i angrebet. United var i store problemer i hans tid i klubben hvilket ses i, at han var med til at rykke ned to gange. Men han var Uniteds ubetinget største stjerne mellem de to verdenskrige og der blev tit råbt “Give it to Joe” (Giv den til Joe) på tilskuerpladserne med hensyn til Spences kvalitet på et hold uden kvalitetsspillere udover Spence.

Men selvom hans tid i klubben var medvirkende til, at han kun fik to landskampe så var Spence en meget lojal spiller. Han er blevet set på en spiller som ville passe godt ind på de store United-hold inden 1. verdenskrig, men alligevel blev han i United i 14 år selvom United i flere sæsoner spillede i 2. division.

Joe Spence er helt klart en af Uniteds største spillere gennem karrieren og er en spiller United-fans burde kende til.

Fakta:

Fuldt navn: Joseph Spence

Født: 15. december 1898

Død: 31. december 1966 (68 år)

Debut: 30. august 1919 (20 år, 258 dage) Derby County- Manchester United 1-1, 1. division.

Sidste kamp: 1. april 1933 (34 år, 107 dage) Fulham-Manchester United 3-1, 1. division.

Kampe for United: 510

Mål for United: 168 (målsnit 0,329 mål/kamp)

Nationalitet: Engelsk

Landskampe/mål: 2/1

Forrige artikel

Videre i CL-kvartfinalen: Sancho kåret som MOTM

Næste artikel

AFSTEMNING: Hvilke forsvarsspillere skal ud?

ANNONCE