Antonio Valencia

Antonio Valencia
Rygnummer: 
25
Aktiv: 
Ja
Position: 
Midtbane
Om spilleren
Fødselsdag: 
04/08/1985
Alder: 
36
Position: 
Midtbane
Kom til United: 
2009
Nationalitet: 
Ecuador

Luis Antonio Valencia Mosquera havde en noget usædvanlig start på sin fodbold. Han voksede op under særdeles fattige kår i Lago Agrio i Amazonas regnskov i Ecuador. Her hjalp han sin mor med at sælge drikkevarer uden for det lokale stadion. Han samlede ligeledes flasker, som faderen kunne sælge.

På en bane ved siden af den hytte, hvor Valencia boede, sammen med sine forældre, 5 brødre og en søster, spillede han fodbold i bare fødder. Som 11 årig blev han scouted og startede med at spille for et fodboldakademi i Sucumbios. 

Som 16 årig blev han tilbudt at spille for El National i hovedstaden Quito. Han fortalte kun sin mor og en storebror om tilbuddet. De hjalp med at betale for den 8 timer lange bustur til klubben. Han startede med at spille central midtbane og fik $50 om måneden i løn.

Inden for et år var Valencia allerede en del af U20 holdet, hvor han spillede sammen med blandt andre Christian Benitez. Frem til 2005 nåede Valencia 83 førsteholdskampe og scorede 11 mål. Han vandt desuden Clausura Tournament i 2005 med holdet.

I juni 2005 skiftede han til Villarreal. Han blev udlån allerede samme år til Recreativo de Huelva. Her hjalp Valencia holdet med at rykke op i La Liga, da Recreativo sluttede som nummer 1 i Segunda Division.

Året efter blev Valencia igen udlånt. Denne gang til Wigan. Han scorede sit første mål for holdet i en 4-0 sejr over Manchester City den 21. oktober 2006. Hans spillede i alt 22 kampe for Wigan i sin første sæson. Han scorede endvidere 1 mål og lavede 1 assist.

Udlånet til Wigan blev efter 2006-2007 sæsonen forlænget med yderligere et år. Det blev dog gjort permanent, da Wigan den 18. januar 2008 købte Valencia for ca. £5m. Allerede i januar 2009 var der bud efter Valencia. Denne gang ønskede Real Madrid at købe ham. Dette skifte ønskede Valencia dog ikke, og handlen blev aldrig til noget.

Den 30 juni 2009 blev den offentliggjort, at Manchester United havde købt Valencia til en pris på ca. £16m. Han nåede i alt 89 kampe og 7 mål for Wigan.

Under en måned senere den 29 juli 2009 fik Valencia debut i en træningkamp mod Boca Juniors. Her scorede han sejrsmålet i en 2-1 sejr. Han fik sin officielle debut i i Community Shield mod Chelsea, hvor han afløste en skadet Nani.