David de Gea

Rygnummer: 
1
Aktiv: 
Ja
Position: 
Målmand
Om spilleren
Fødselsdag: 
07/11/1990
Alder: 
31
Position: 
Målmand
Kom til United: 
2011
Nationalitet: 
Spanien

David de Gea Quintana startede sin professionelle karriere i Atletico Madrid. En klub han kom til i en alder af bare 13 år. Han skrev under på sin første professionelle kontrakt i 2008 i en alder af 17 år. 

Han spillede sin første sæson for Atletico B, som spillede i Segunda Division B. Her blev det til 35 kampe. I sommeren 2009 ville Atletico Madrids sportsdirektør, Jesus Garcia Pitarch, udlåne de Gea til Deportivo Numancia, som netop var rykket ned i Segunda Division. Da de Gea nægtede, lod Pitarch de Gea træne alene som straf. 

Nogle uger senere, blev han af Atleticos manager inviteret til at træne med førsteholdet, hvor han blev tredjevalg efter Sergio Asenjo og Roberto. Den 30. september 2009 var de Gea på bænken i Champions League kampen mod F.C. Porto. 

Sergio Asenjo var til U20 VM, så andenvalget Roberto startede inde. Da Roberto blev skadet, kom de Gea på banen, og fik sin debut for Atletico, i en alder af blot 18 år. En kamp de i øvrigt tabte 2-0. 

3 dage senere fik de Gea La Liga debut mod Real Zaragoza. En kamp Atletico vandt 2-1. De Gea begik straffespark i kampen, men reddede det efterfølgende spark fra Marko Babic.

Atletico fik ny manager i oktober 2009, og da Sergio Asenjo lavede en del fejl, blev de Gea forfremmet til førstevalg i en alder af 19 år. Atletico sluttede sæsonen med at vinde Europa League og vandt i den efterfølgende sæson Super Cuppen mod Inter. 

Allerede i januar 2010 blev de Gea rygtet til United, som erstatning for Edwin van der Sar, der havde annoceret sit karrierestop efter 2010-2011 sæsonen. 

Skiftet blev gennemført efter at de Gea vandt U21 EM med Spanien i Danmark i sommeren 2011. Den 29 Juni 2011 ankom de Gea til Manchester United. Han kostede i omegnen af £17.8m, som var en britisk rekord for en målmand.