Marouane Fellaini

Marouane Fellaini
Rygnummer: 
27
Aktiv: 
Ja
Position: 
Midtbane
Om spilleren
Fødselsdag: 
22/11/1987
Alder: 
34
Position: 
Midtbane
Kom til United: 
2013
Nationalitet: 
Belgien

Marouane Fellaini-Bakkioui begyndte at spille fodbold som 8 årig i Anderlecht. Dog var fodbolden ikke hans førsteprioritet. Hans store passion var løb og favoritdistancen var 10 km. Fellaini løb i skole, hvor hans klassekammerater blev kørt i bil eller med bus.

I sin første sæson for Anderlechts akademi scorede han 26 mål og i den efterfølgende sæson scorede han 37 mål. Han var i akademiet til 1997, hvor han skiftede til R.A.E.C. Mons, idet Fellainis far fik job der. 

Efter tre år i Mons skiftede Fellaini til R. Francs Borains, hvor han var i to år, før han skiftede til Sporting Charleroi. Her spillede han igen i to år før han skrev under på sin første kontrakt. Det blev med Standard Liege 

Efter to år i klubbens ungdomsafdeling fik Fellaini sin debut på førsteholdet i 2006. I sine to år på førsteholdet blev det til i alt 84 kampe og 11 mål.

I 2008 var der en del interesserede klubber, som Fallaini kunne vælge mellem. Manchester United, Real Madrid, Bayern München, Tottenham og Aston Villa var alle ude efter den store midtbanespiller. Det blev dog Everton, som trak sig sejrrigt ud af kampen om ham.

Den 2. september 2008 skrev Fellaini under på en 5 årig kontrakt med Everton. Han kostede ca. £15m, hvilket gjorde ham til den dyreste spiller i Belgien på dette tidspunkt. Han blev ligeledes den dyreste spiller Everton nogensinde havde købt.

Han fik sin debut i en 3-2 sejr mod Stoke den 14. september 2008 og scorede sit første mål for Everton den 5. oktober 2008 i 2-2 kampen mod Newcastle. Fellaini nåede at være 5 år i Everton, hvor det blev til 177 kampe og 33 mål.

Den 2 september 2013 blev Fellaini købt af Manchester United. Han skrev under på en 5 årig kontrakt og kostede £27.5m. I United blev Fellaini genforenet med sin gamle manager fra Evertontiden, David Moyes.