Michael Carrick

Michael Carrick
Rygnummer: 
16
Aktiv: 
Ja
Position: 
Midtbane
Om spilleren
Fødselsdag: 
28/07/1981
Alder: 
40
Position: 
Midtbane
Kom til United: 
2006
Nationalitet: 
England

Michael Carrick statede med at spille 5-mands fodbold i en alder af 5 år, i den lokale klub, Wallsend Boys Club, hvor Carricks far var frivillig. Her spillede han på forskellige hold frem til 1997, hvor han kom til West Ham United.

I 1998-1999 sæsonen vandt han FA Youth Cup med West Ham. Finalen mod Coventry City blev spillet over to kampe. West Ham vandt sammenlagt 9-0. Indtil Carrick kom til West Ham spillede han faktisk som angriber. Det var først i West Ham at han begyndt at spille på midtbanen.

De første to år af Carricks karriere for West Ham var plaget af mange skader. Hans daværende træner, Harry Rednapp udtalte, at det var på grund af at Carrick i den periode voksede meget.

Carricks debut på West Hams førstehold kom den 24. juli 1999 i en kamp mod Jokerit i Intertoto Cup. Denne turnering var for hold der ikke kvalificerede sig til enten Campions League eller Europa League. Turneringen blev ikke spillet efter 2008 og holdene gik herfra direkte ind i kvalifikationen til Europa League.

5 uger efter, den 28 august 1999, fik Carrick sin liga debut, da han blev skiftet ind i stedet for Rio Ferdinand. Kampen mod Branford City endte med en 3-0 sejr til West Ham. I november 1999 blev Carrick udlejet til Swindon Town i en måned. Han nåede at score to mål i sine 6 kampe for Swindon.

I februar 2000 blev Carrick udlejet til Birmingham City. Her blev det dog kun til to kampe inden han returnerede til West Ham. Carricks første mål for West Ham kom i en 5-0 sejr over Coventry den 22. april. I sin første sæson for West Ham blev han kåret til årets unge spiller i klubben.

Carricks gennembrud kom i 2000-2001 sæsonen. Her spillede han i alt 41 kampe, hvoraf de 33 var i Premier League. Han blev nomineret til årets unge spiller i England. En pris som Liverpools Steven Gerrard dog vandt. Carrick vandt dog årets unge spiller i West Ham for andet år i træk foran bl.a. Joe Cole.

2002-2003 sæsonen var ikke god ved West Ham der efter sæsonen måtte se sig rykke ud af Premier League. Selvom flere spillere forlod klubben forud for en sæson i næstbedste række blev Carrick der. Den efterfølgende sæson endte de i playoff til oprykning, men måtte se sig slået af Crystal Palace. Carrick kom dog på årets hold.

Frem for at spille endnu en sæson i næstbedste række, ønskede Carrick at komme tilbage til Premier League. Det skete den 24 august 2004, hvor han kom til Tottenham Hotspur for £3.5m. Carrick nåede i alt 159 kampe for West Ham.

Grundet en skade fik Carrick først debut for førstholdet den 18. oktober i et 1-0 nederlag til Portsmouth. Selvom Carrick var skadesfri og klar blev han ofte henvist til bænken af daværende manager Jacques Santini. Der blev spekuleret i, om årsagen var, at det var Frank Arnesen, Tottenhams sportsdirektør, der havde hentet Carrick til klubben og at manageren slet ikke ønskede Carrick der. 

Tottenham skiftede manager og Martin Jol kom til. Herefter blev Carrick en fast starter for Tottenham og sluttede sæsonen med i alt 29 Premier League kampe. Carricks første mål for Tottenham kom først sæsonen efter den 3 december 2005, hvor han scorede vindermålet i en 3-2 sejr over Sunderland.

Efter 2005-2006 sæsonen var der stor interesse for Michael Carrick fra Uniteds side. Sir Alex Ferguson mente at Carrick var den rette til at afløse Roy Keane som havde forladt klubben. 

Den 31 juli 2006 blev det officielt, at United havde købt Carrick for £14m. Et beløb, som kunne ende på £18.6m afhængig af præstationer. Det gjorde Carrick til den daværende 6. dyreste United spiller. Han fik Keanes gamle nummer 16.

Carrick nåede at spille i alt 75 kampe for Tottenham og scorede 2 mål. Han fik debut for United den 4. august i en træningskamp mod FC Porto og Premier League debut den 23. august i en 3-0 sejr over Charlton Athletic.