United.no: Se hvor Onana er bedst i Premier League

Han har fået meget skældud denne sæson, men der er et parameter hvor Onana faktisk er klart bedst, hvilket viser, at han på trods af en svær start, faktiskt har leveret en god indsats i Uniteds mål.

Han trådte frem som en af banens ubestridt bedste spillere, da Unai Emery og Aston Villa blev slået 2-1 i Birmingham sidste weekend. I karakterbogen på united.no fik André Onana belønningen otte, ledsaget af følgende begrundelse: “Fantastiske redninger både før og efter pausen, og det var også meget vigtigt, at han denne gang var så offensiv som han ofte var hos Inter. Det var ikke lige sikkert hele vejen, men dette mindede alligevel mere om målmanden, der var en af Europas allerbedste sidste sæson”.

Blandt læserne havde den camerounske målmand sæsonens bedste, og meget tyder på, at Onana virkelig har fundet sig til rette i Manchester United-målet efter, at starten på mange måder var udfordrende. Tal fra StatsBomb kan i høj grad understøtte denne påstand. Især på et parameter er der faktisk ingen, der er i nærheden af den 27-årige. United.no har tidligere vist, hvor meget højere Onanas redningsprocent er sammenlignet med hvad der har været forventet, hvis man tager udgangspunkt i den efterhånden så “definerende” måleenhed xG.

Ser vi på de absolutte tal, det vil sige hvor mange mål camerouneren har lukket ind i forhold til, hvor mange det er forventet, at han “skulle” have lukket ind, bliver billedet kun endnu mere imponerende. BEMÆRK: Alle tal i denne sag udelukker straffespark imod. Baseret på xG skulle Onana faktisk have haft 39,06 mål imod i åbent spil så langt denne sæson. Fakta er dog, at han “kun” har lukket 29 ind. Altså en forskel på mere end 10 mål. Der er faktisk ingen af de andre målmænd i Premier League, der er i nærheden af at matche. Nærmest følger Aston Villas Emiliano Martinez, men argentineren har i forhold til Onana kun forhindret 5,66 mål mere end forventet. Liverpool-keeper Alisson (5,29) og Burnleys James Trafford (5,09) er nummer tre og fire på listen.

Manchester Citys sidste forsvarer Ederson har faktisk lukket flere mål ind i åbent spil end xG skulle tilsige. Brasilianeren har lukket 19 mål ind, men skulle “i teorien” kun have haft 17,7 mål imod.

 

Forrige artikel

Gomes: Sidste gang var svær

Næste artikel

Flere ungdomsspillere træner med

ANNONCE