Hold begge ben på jorden

Alt kører som det skal i øjeblikket for Manchester United. Fergies drenge sidder solidt på førstepladsen i Premier League, og de scorer masser af mål. Til tider bliver der sågar spillet rigtig underholdende fodbold.

Det tegner til at blive en rigtig god jul for alle os United-fans, hvor vi alle kan nyde familiehyggen og den lækre flæskesteg, velvidende at Manchester United ”ligger lunt i svinget”. Wayne Rooney, Robin van Persie og resten af gutterne er i kontrol, og meget skal gå galt, hvis ikke United skal gå ind i det nye år på en førsteplads. Noget som vores gode ven, Sir Alex Ferguson, flere gange har understreget vigtigheden af.

Så er der nogen grund til ikke at være super optimistiske? Nej.

… Og så alligevel.

Ja, det går godt for tiden, og vi bør nyde holdets øjeblikkelige succes.

MEN det er samtidig vigtigt at huske, at sæsonen er meget lang. Vi er lige knap nået halvejs igennem programmet, og alle ved, at tingene hurtigt ændrer sig i fodbold.

Udover det, er det langtfra ALT, der kører på skinner for Manchester United rent spillemæssigt.

Forsvaret sejler

Jeg nævnte tidligere, at United til tider spiller rigtig ”underholdende fodbold”.

I mine øjne, er der en forskel på ”underholdende fodbold” og ”god fodbold”. For at spille god fodbold, er det nødvendigt, at man præsterer – offensivt, såvel som defensivt.

United har spillet rigtig god angrebsfodbold i denne sæson, hvilket målstatistikken vidner om. Hele 43 kasser er det blevet til i løbet af 17 kampe. Det er dejligt at se. Det er underholdende.

Forsvaret til gengæld..

NØJ, hvor har det sejlet til tider! Evra & co. har allerede lukket 24 mål ind, hvilket er ti mål mere, end hvad holdet havde lukket ind på samme tidspunkt i sidste sæson.

United er kommet bagud i grotest mange kampe, oftest grundet sløset og ukoncentreret forsvarsspil. Det har været et tema lige fra starten af sæsonen, og skønt det er blevet nævnt adskillige gange af både Ferguson, spillerne og eksperter, er der endnu ikke blevet fundet en løsning på problemet.

Vi så det så sent som i lørdags, hvor en ellers flot og overbevisende United-sejr over Sunderland endte med at blive skæmmet en smule af, at Fergusons mandskab endnu en gang indkasserede et fuldstændigt unødvendigt mål.

At United så alligevel har hentet de point de skal have, og ligger på en førsteplads, skyldes i høj grad at Robin van Persie, Wayne Rooney og resten af offensiven har scoret mål på samlebånd.

Men hvad sker der, når de mål på et tidspunkt udebliver?

Jeg siger ikke, at angriberne nødvendigvis kommer til at falde i kadence, men det er uundgåeligt, at der på et tidspunkt vil komme kampe, hvor målene ikke flyver lige så let ind.

Når de kampe kommer, er det nødvendigt at United kan stole på, forsvaret kan klare ærterne, og forsvaret kan holde nullet. Ellers kommer det til at koste point. Og så kan det gå stærkt.

Skrækscenariet

Med fare for at ødelægge lidt af julestemningen, bliver jeg nødt til at minde alle om det skrækscenarie, som udspillede sig i slutningen af sidste sæson.

De fleste husker, selvom mange garanteret også har prøvet at fortrænge det, hvordan Manchester United i løbet af tre runder formåede at smide et otte points forspring ned til Manchester City, hvilket i sidste ende kom til at koste mesterskabet.

Et helt igennem forfærdeligt mareridt, men samtidig også er et rigtig godt eksempel på, hvor hurtigt det kan gå i fodbold.

Det er vigtigt, at ingen begynder at tage noget for givet endnu.

United har gjort det ganske godt indtil videre i denne sæson, og det er skønt at ligge på førstepladsen. Endnu mere rart er det, at der pt er seks point ned til de nærmeste forfølgere.

Men sæsonen er lang, og der masser af hårdt arbejde forude. Spillerne fik en velfortjent julefrokost forleden, men de skal sørge for at holde benene på jorden og knokle videre.

Så længe at de største rivaler, Manchester City, er så gode, som de nu engang er, kommer United aldrig til at ”køre mesterskabet stille og roligt hjem”.

Men alt det her, tror jeg heldigvis, at klubbens rutinerede skotske manager er udmærket klar over. Det vigtige er bare, at han formår at implementere den holdning i sine spillere også.

Keep Calm and Carry On.

Bliv klædt på: Køb Manchester Uniteds trøje hos Unisport.dk her (så støtter du OldTrafford.dk). 

GRUPPETUR: Tag med på vores OldTrafford.dk gruppetur for danske United-fans (FÅ PLADSER TILBAGE). Læs mere her

Total
0
Shares
Forrige artikel

Avis: Fergie foretrækker Moyes eller Mourinho

Næste artikel

Facebook: Vær sikker på at få nyhederne fra os

Relaterede artikler
Ralf Rangnick
Gå til siden

Blog: Voksenskældud til Rangnick

Ralf Rangnicks regeringstid i Manchester United er nu over en måned gammel. Alligevel ligner tyskerens hold til forveksling Ole Gunnar Solskjærs, da det var allerværst.
Gå til siden

Gode, gamle Ole: Hvad gik der galt?

Da klubben i sommer forlængede Ole Gunnar Solskjærs kontrakt, var jeg ét stort smil. Flere kloge hoveder på Twitter og…
Total
0
Share