FC United of Manchester

FC United of Manchester blev stiftet i 2005 som en konsekvens af Malcolm Glazers overtagelse af Manchester United.

Mange Manchester United-fans havde efterhånden fået nok af det voksende fokus på omsætning i klubben, hvor Glazer-familiens overtagelse den 12. maj 2005 blev dråben, der fik bægeret til at flyde over.

Efter flere stormøder afholdt i Manchester blev FCUM – eller FC United Of Manchester – stiftet i sommeren 2005. Allerede i juli 2005 havde klubben opbygget en egenkapitel på over 1 million danske kroner gennem donationer fra fans verden over.

Klubben ejes af medlemmerne selv, og der er altid flere tusinde fans til deres kampe, selvom der er tale om en af Englands lavere divisioner.

Du kan læse mere om klubben på www.fc-utd.co.uk

Se FC United spille

I sommeren 2015 lykkedes det FC United (FCUM) at bygge og åbne deres helt eget stadion. Broadhurst Park hedder stadionet og kostede 6,5 millioner pund at bygge, hvilket delvist blev finansieret af fansene selv. Der er plads til 4.400 tilskuere og består af blandt andet to tribuner, hvoraf den ene er lykkedes at genbruge fra et andet stadion.

Broadhurst Park blev åbnet den 29. maj 2015 i en opvisningskamp imod Benfica. På selvsamme dato, hvor Manchester United vandt Europa Cuppen i 1968 mod netop Benfica.

Stadionet ligger i Moston, tæt på Newton Heath hvor Manchester United oprindeligt blev oprettet. 

Det tager 10-15 minutter med offentlig transport at komme fra centum til Broadhurst Park. FC United har oprettet en transport-guide, hvor du kan få tips til turen, hvad enten du vil med bus, sporvogn eller taxa. 

En kampbillet koster som 12 pund og købes på stadion. Det kan bestemt anbefales at tage til en af deres kampe. Hvorfor? Se længere nede.

ANNONCE