Shopping: Retro fodboldtrøjer i Manchester

Verdens største forhandler af retro fodboldtrøjer har en butik i Manchester. Om du på jagt efter en trøje magen til Cantonas sorte sag fra kampen med kung fu-sparket på Selhurst Park, eller Solskjærs fra The Treble-sæsonen, kan du sandsynligvis finde det her.

Måske har du det skidt med at købe spillertrøjer i Manchester Uniteds mega store på Old Trafford på grund af Glazer-familien. Det kan også være, at du bare synes, at fodboldtøjet var federe, ”dengang far var dreng”, eller at heltene, som Keane, Beckham og Cantona, bare var større.  

Summa summarum – hvis du har en forkærlighed for retro trøjer, så findes der en decideret slikbutik for den slags nostalgi i Manchester.

Se også den aktuelle kollektion af Manchester United-produkter hos Unisport.dk her.

Classic Football Shirts er det meget rammende navn. Forretningen er primært internetbaseret, men siden 2018 har de haft en pop-up shop i Deansgate i Manchester. Her finder du tusindvis af retro trøjer fra både små og store ligaer, kendte og mere ukendte landshold.

Deres Manchester United-sortiment er særligt velpolstret – to lange tøjstativer bugner med både hjemme- og udebanetrøjer fra de forgangne tre årtier. Priserne varierer efter sjældenhed og stand, samt efter om den er blevet båret i kamp af den pågældende spiller – en Carrick-trøje fra hans debutsæson er ikke så dyr, som en Cantona-trøje fra 1994. De vildeste koster op mod 200 pund, men du kan også få rigtig mange fede United-trøjer, som koster mindre end, hvad den nyeste koster i klubbens mega store.

Konceptet er startet af to gutter fra Manchester

Classic Football Shirts blev startet af to venner fra Fallowfield i Manchester for 13 år siden. De var trætte af, at de ikke kunne skaffe en tysk landsholdstrøje fra 1990 i forbindelse med VM-slutrunden i 2006 og blev enige om, at fodboldnostalgikere fra hele verdenen manglede et sted til at købe den slags.

Matthew Dale og Doug Bierton, som de to venner hedder, var i gang med deres sidste semester i ledelse på Manchester University. De brugte et studielån til at finansiere deres forretningsidé, og de begyndte at tøjproducenter og fodboldklubber for at opkøbe lagre.

Deres første virkelige jackpot kom i 2010, da de fik adgang til et varehus fyldt med 15 års AC Milan-materialer – fra Beckhams underbukser til Shevchenkos match worn spillertrøjer.

I dag har de over 500.000 forskellige retro genstande, og Classic Football Shirts er en verdensomspændende forretning. Hvis du vil læse en mere grundig gennemgang af Matthew Dale og Doug Biertons fodboldtrøje-eventyr, kan du gøre det her. 

Adresse: Barton Arcade, Deansgate, Manchester M3 2BH, Storbritannien

Er du interesseret i den mest aktuelle trøje

Gå på opdagelse i den aktuelle kollektion hos Unisport.dk her.

ANNONCE