10 ting du kan lave i Manchester

Store og små, mænd og kvinder, fodbold- og knap så fodboldinteresserede – Manchester har noget for enhver smag. Her er OldTrafford.dk’s anbefalinger, hvis du planlægger en tur i denne sæson.

1. Tag på stadionrundtur på Old Trafford

At besøge Old Trafford er et must for både Manchester United-fans og helt amindelige turister i Manchester. Tag på den lidt over time lange rundtur rundt på Old Trafford, hvor du besøger alle fire tribuner, ser omklædningsrummene og får fortællinger fra Manchester Uniteds lange historie.

Rundturene bliver gennemført alle ugens 7 dage, dog ikke på kampdage.

Læs mere her.

2. Besøg Manchester Uniteds museum

Manchester Uniteds museum er blandt de mest besøgte attraktioner i Nordvestengland og blandt verdens mest unikke fodboldmuseer. Her kan du både se Manchester Uniteds vundne pokaler gennem tiderne, følge klubbens glorværdige historie og ikke mindst se meget personlige effekter fra spillerne.

Manchester Uniteds museum er åbent alle ugens dage og ligger på East Stand / Sir Alex Ferguson stand.

3. Shopping på Market Street

Manchester er et stort shoppingmekka. Inde i centrum er de mange butikker koncentreret omkring Market Street der er Manchesters svar på strøget.

Her bugner af alle de engelske kædebutikker og hvis det ikke er nok, så ligger shoppingcentret Arndale med over 210 butikker også på samme gade.

Få flere shoppingtips her.

4. Celebrity spotting  på King Street

Gå en tur rundt i området omkring Deansgate og King Street. Her er den største chance i byen for at støde ind i en af de mange fodboldstjerner der bor i byen. Netop på disse gader ligger de dyreste butikker og bedste restauranter, så kig lige en ekstra gang når du ser en der virker bekendt.

Læs vores restaurantanbefalinger her.

5. Gå på opdagelse i Northern Quarter

Northern Quarter er det mest hippe område i Manchester i disse år. Området er fyldt med trendy barer, alternative restauranter og et hav af kreative virksomheder. Du vil her finde både gallerier, pladebutikker og udstillinger. Gå heller ikke glip af Afflecks Palace, som er et nedlagt stormagasin der nu huser en række små butikker i den alternative stil.

Anbefalinger til nattelivet i Manchester.

6. Besøg de engelske pubber

Selvom pubberne i England er i krise, så findes der fortsat en række autentiske pubs i Manchester. Prøv at undgå de store kædepubber som fx Wetherspoons, men tag i stedet ind på de mindre uafhængige pubber som Greyhorse Inn og Cirus Tavern som ligger på Portland Street. The Old Wellington på Exchange Square eller The Marple Arch på Rochdale Road kan også anbefales. Lass O’ Gowrie på Charles Street blev kåret til byens bedste pub i 2012.

Guide til de bedste pubber omkring Old Trafford. 

7. Leg på The National Football Museum 

Om man er 10 eller 50 år gammel, så er det nationale fodboldmusseum i Manchester et hit. Her er det løbende forskellige udstillinger, der zoomer ind på bestemte epoker i britiske historier, men der er også elementer, som eksempelvis gamle kommentatoroptagelser fra legendariske kampe fra fortiden – blandt andet kan man høre, hvordan det lød, da Manchester United vandt mesterskabet i 1993 efter 26 års tørke.

Derudover er der også veludviklede legerum, hvor man kan sparke på mål på en virtuel målmand, lære at drible som Giggs eller aflevere som Scholes. 

Indgangen er fri, og så kan man vælge at donere, når man går ud. Det ligger på Todds Street i centrum af byen. 

8. Udforsk lyden af Manchester 

Stone Roses

The Stone Roses, Happy Mondays The Smiths, Joy Division, Oasis og New Order – den triste industriby, som Manchester var op gennem 60’erne, 70’erne og 80’erne, har opforstret fantastisk musik indenfor genrer som indie rock, soul/funk, rock og house/techno. At lytte til dem giver en ophøjet forståelse af, hvad Manchester var og er for en by – fra søvning fabriksby til Madchester og helt frem til i dag. Tjek dem ud hjemmefra og på på opdagelse i nogle af byens mange pladeforretninger i Northern Quarter, hvor du helt sikker kan finde guld. 

I denne P6 Beat-udsendelse kan du få et godt overblik. 

9. Oplev Lower League Football 

Hvis du er i Manchester henover en weekend, og du ikke har nok i den fodbold, som du får at se på Old Trafford, så vær ikke bange for at tage til en kamp i en af de lavere ligaer. Der er mange lokale hold i Manchester-området, og flere af dem har også en relation til United. Salford FC, som spiller i den femtebedste engelske række, er blandt andet ejet af Gary og Phil Neville, Nicky Butt, Paul Scholes og Ryan Giggs. Og FC United of Manchester, som efterhånden er kravlet op i den sjettebedste engelske række, er fansenes udbryderklub fra dengang, at Malcolm Glazer overtog deres elskede Macnehster United. 

Du kan læse mere om FC United of Manchester her.

10. Tag på Museum of Science and Industry 

Museet på Liverpool Road er tilegnet forskning, teknologi og industri. Her kan du blandt andet beundre fly, gamle lokomotiver og industrimaskiner eller endda besøge den årlige Forskningsfestival, som har været afholdt siden 2007.

ANNONCE