English Breakfast: Tre morgenmadsrestauranter i Manchester til ug

Hvis der er noget, englænderne har forstået, så er det vigtigheden af en god (fed) start på dagen. Om den skal være klassisk eller ej, er op til dig, men det er altså ikke en rigtig Manchester-tur, hvis du ikke kaster en kaloriebombe i halsen fra morgenstund mindst en af dagene.

I mange tilfælde er morgenmaden inkluderet på ens hotel, men hvis den ikke er, eller man bare godt kunne tænke sig noget, der er lidt bedre, følger her nogle af mine favoritsteder.

Koffee Pot (Northern Quarter)

Her tager jeg altid hen på de dage, hvor United spiller – bestiller en full english og læser Manchester Evening News. Jeg ved ikke rigtig hvorfor, at det er blevet et ritual. Måske er det fordi, at både maden og stemningen derinde er så ”no nonsense”-agtig. Køkkenet gør intet for at anrette din mad, så den ser Instagram-venlig ud. Du får en fyldt tallerken, og det smager, som det skal.

Ønsker du at starte dagen ud med en alkoholfyldt cocktail, kan du også gøre det. Koffe Pot har et udvalg af både drinks og gode øl, som de serverer fra klokken 9 om morgenen.

Hvis du vil have det klassisk, kan du vælge mellem full english, full irish eller full scottish. Forskellene imellem dem er mindre, men ikke ubetydelige.

Selve stedet er både charmerende og hipt; der er masser af fede musik-, film- og Manchester-referencer i kunsten på væggene, gæsterne sidder i røde båse, og det føles som en mellemting mellem en bar og en diner.

Ezra & Gil (Northern Quarter)

Et stenkast fra Koffee Pot ligger Ezra & Gil – et tilsvarende fremragende morgenmadssted, men med en helt anden stemning.

Ezra & Gil ligner et paradis fra en bloggers fantasi – rustikt og råt, med murstensbelagte vægge og simple borde og stole, men samtidig varmt og hyggeligt, fordi det er dekoreret med mange små planter og interessante ting på væggene.

Hvis man kommer for gode billeder til sin Instagram, går man ikke forgæves. Det er imidlertid ikke min mission, når jeg er der. Jeg kommer for smashed pumpkin eller smashed avocado, som smager stinkelækkert. Yderligere er kaffen rigtig god, og priserne er helt OK.

Albert’s Schloss (Peter Street)

Vi er vant til godt bagværk i Danmark, og derfor er det mere det, der kommer ovenpå eller ved siden af, end det er selve brødet, som er interessant i Manchester. Albert’s Schloss er dog en undtagelse. Husets eget bageri laver gode brød og boller, og croissanter, muffins og donuts, der sender smagsløgene på himmelfart.

Det er et tysk-inspireret sted, der er bar og gå-i-byen-sted om dagen og natten. Derfor har de også et rigt udvalg af sprittede morgencocktails, og stemningen derinde er ret speciel.

ANNONCE