Kom med ind på Hotel Football

Hotel Football.

Navnet stråler af fodboldens mekka og med en placering få skridt fra Old Trafford, hersker der ingen tvivl om, hvorfor dette hotel er navngivet som det er. 

Konceptet er fuldstændig gennemført som et hotel, der er tiltænkt de mange tusinder fodboldturister, der hvert år besøger Old Trafford.

Kort tid efter åbningen i foråret 2015 blev jeg inviteret til en rundvisning på hotellet, der råder over 133 værelser og har blandt andre Gary og Phil Neville, Ryan Giggs, Nicky Butt og Paul Scholes i ejerkredsen.

Mit besøg på hotellet begyndte dog dagen før, da Manchester United spillede kamp på Old Trafford. Jeg havde særskilt lavet en aftale med en kammerat om at mødes på hotellet før kampen til øl, hvilket hotellet i den grad kan byde på med en kæmpe supporterbar i kælderen med plads til 750 United-fans.

Her bliver der både serveret øl, burgers og lavet diverse optakter før kampene. Det kan bestemt anbefales, især hvis man rejser med børn, da der her ingen aldersgrænse i indgangen.

Kæmpe supporterbar i kælderen med plads til 750 United-fans 

Jeg nåede dog ikke selv derned på kampdagen. Min kammerat havde sørget for adgang til en lidt mere intim bar, som jeg ved første øjekast tænkte var en fesen optakt til kampen. Men så tog jeg et kig rundt om i lokalet. I det ene hjørne sad Paul Scholes med sin familie, på bordet ved siden af sad Neville Neville (Neville-brødrenes far) og bag mig hang Nicky Butt ud med nogle venner i en sofagruppe.

Paul Scholes og Casper Heiselberg
​Paul Scholes og Casper Heiselberg

Selvom der normalt ikke er adgang til netop denne bar for offentligheden, så viste det dog med tydelighed at ejerkredsen bestemt ikke er bange for at dukke op på deres nye hotel og mænge sig med fansene. Efter hvad jeg har erfaret, så er der således gode chancer for at støde ind i en af legenderne på både en hverdag og kampdag.

Næste dag tog jeg ud til hotellet igen, hvor jeg i den fodboldtematiserede Cafe Football startede rundvisningen på hotellet.

Cafe Football er åben på både kampdage og hverdage, og byder blandt andet på spillernes egne favoritretter til nogle ok priser. Jeg nød selv en dejlig frokost på cafeen med en fin udsigt til Old Trafford.

Herefter gik turen ned i den føromtalte kælder, hvor 750 United-fans kan betale 1 pund for at komme ind på en kampdag. På en hverdag som denne var få mennesker dernede, men forestil dig blot den energi der skabes, når 750 forventningsfulde United-fans varmer op til kamp.

Supporterbaren på Hotel Football
Supporterbaren på Hotel Football med plads til 750 gæster.

Fodboldbane på taget

På hotellets første sal har den norske supporterklub sat sig på en stor lounge, hvor de uddeler billetter til de hundredevis af norske fans, som til hver hjemmekamp drager til England. Så vidt jeg kunne forstå, så vil man gennem den norske supporterklub kunne tilkøbe sig adgang til loungen og få en omgang Solskjær-snak over lidt mad og drikke. Efter at nordmanden er blevet manager i klubben, er det imidlertid ikke muligt længere. 

På hotellets øverste etage finder du det de kalder for “heaven”. Her er der anlagt en 5-mands fodboldbane som kan lejes på hverdage, mens der på kampdage bliver sat bar og grillbuffet op til fans, der vil betale 40 pund for opvarmningen til kampen. Selvfølgelig med udsigt ud over hele byen, samt Old Trafford.

 Forestil dig blot den energi der skabes når 750 forventningsfulde United-fans varmer op til kamp

Vil du bo så tæt på Old Trafford som muligt, så er hotellet selvfølgelig dét oplagte valg. Selvom prisen på kampdage kan være pebret (starter på 250 pund), så vil du have mulighed for at åbne op med Old Trafford lige ud for vinduet. Værelset i sig selv kunne ligne et hvert andet hotelværelse af samme kvalitet, men alligevel imponerer små detaljer som sæben, der prydes af en fodboldtrøje med Ryan Giggs’s nummer 11 på ryggen.

Helt generelt, så er hotellet bygget til at blive et hotelkoncept der kan videreføres til andre byer, hvilket gør at de fleste fodboldreferencer i selve hoteldelen relaterer sig mere til fodbold generelt end Manchester United. United vil man dog selvfølgelig få masser af, såfremt man bare kigger ud af vinduet eller går ned i den føromtalte supporterklub i kælderen.

Såfremt du ønsker at bo ved Old Trafford, så er det klart det oplagte valg. På kampdage vil jeg også bestemt anbefale at lægge vejen forbi, især hvis du har børn med. Jeg har ikke været der nok til at kunne sige, om der er vild stemning på kampdage, men med 750 United-fans samlet ét sted, så bør der vel være grundlag for en sang eller to før kampen.

 

ANNONCE