Vinylpushere: Tre fede steder at købe LP’er

Fra Bee Gees gennem Joy Division til New Order, Smiths og Roses. Manchesters største bands har formet musikhistorien, og mange tilskriver byens vinyl-pushere en stor del af æraen.

I 60’ernes og 70’ernes trøstesløse, regnvåde, murstensbelagte industrihelvede, som Manchester var dengang, flygtede purunge Ian Curtis, Morrissey og alle de andre ind i pladeforretningerne. I Storbritannien har det i mange år heddet sig, at ”børnene i Manchester har de bedste pladesamlinger”.

I dag æres og videreføres traditionerne. Og hvis du selv samler på vinyler, bør du tjekke det ud. Om du er ude efter albums af de store bands fra ”Mad”chester-perioden, eller søger ny og spændende musik, som ingen i Danmark har hørt om, så er Manchester et rent slaraffenland – ikke på grund af priserne, men på grund af udvalget og ekspertisen i butikkerne.

Her er mine tre personlige favoritter. 

Vinyl Exchange

Det her er stedet for dig, der kan bruge timevis på at rode gamle og støvede plader igennem, indtil du finder det guld, som du ikke anede, at du ledte efter – måske ikke engang anede eksisterede.

Vinyl Exchange havde 30 års jubilæum i 2018, og butikken i Northern Quarter har længe været kendt som Manchesters største og bedste pusher af brugte plader. Du finder alle genrer til alle priser. Er du en ægte connaisseur, kaster du straks blikket mod de mest sjældne (og dyre) plader, som de gemmer bag kassen. Er din pladesamling mere i opbygningsfasen, dykker du ned i nogle af de usorterede kasser, hvor priserne er mere studievenlige.

Adresse: 18 Oldham St, Manchester M1 1JN

Piccadilly Records

Her sælges intet second hand. I stedet har Piccadilly Records det nyeste og mest spændende musik på menuen, og det bliver serveret af helstøbte nørder. Selvom det er Manchesters største pladebutik, har personalet skrevet personlige anmeldelser til alt musik, de sælger, og

Andy og Martin, to af stedets veteraner, har sammenlagt stået 55 år i den ikoniske butik.

Det er nemlig ikke blot den største, det er også Manchesters ældste. Legender som Morrissey, Dave Haslam og Ian Brown har købt plader her i 80’erne, hvilket blot gør det endnu mere imponerende, at Piccadilly Records ikke hviler i fortiden, men hele tiden insisterer på at følge med tiden og forny sig. Et must for dem, der er til nymodens indie, house, jazz, psych eller trance.

Adresse: 53 Oldham St, Manchester M1 1JR

King Bee Records

Hvis du er på jagt efter den bedste samling af det Northern Soul-musik, som Manchester er berømt for, skal du ironisk nok drage syd for centrum. Tag sporvognen eller bus 85 til Chorlton og find frem til King Bee Records – en legendarisk pladebutik, som stædigt har fastholdt sit domæne der siden 1987.

Ejeren, Les Hare, har en unikke reggae-, jazz-, disco- og Northen Soul-albums, der kan pifte enhver samling op, og priserne er også bedre, end du finder dem i centrum.

Adresse: 519 Wilbraham Rd, Manchester M21 0UF

ANNONCE