Moderne fodbold i en nøddeskal

De engelske nyhedsmedier smed tirsdag eftermiddag en bombe på transfervinduets næstsidste dag: Owen Hargreaves var til lægetjek hos Manchester City!

Straks kunne man på diverse Manchester United-fora høre ramaskrig fra trofaste supportere, der siden 2007 har været med til at give den krølhårede midtbanespiller kultstatus på Old Trafford – det til trods for, at Hargreaves blot blev noteret for 39 kampe i sine fire år hos United.

Men hvordan skal man forstå det utilgivelige skifte, når man som fan har støttet den skadesplagede midtbaneslider gennem alle disse år med tomme løfter og bristede drømme om et snarligt retur?

Svaret er desværre nok mere simpelt end som så – Owen Hargreaves er et produkt af moderne fodbold, hvor de ekstra tusinde pund pr. uge på kontoen tæller højere end regelmæssig spilletid.

Bevares, man kunne tidligere på ugen læse, at Hargreaves ifølge ham selv havde tilbudt United at spille kvit og frit, såfremt de ville forlænge hans kontrakt. Et på overfladen nobelt træk, hvilket da også affødte endnu flere sympatitilkendegivelser hos de i forvejen trofaste fans.

Derfor er dagens nyhed endnu en spand koldt vand i hovedet på dem af os, der stadig holder fast i det spinkle håb om, at der stadig findes spillere, der ser stort på, om de tjener 60.000 eller 80.000 pund om ugen, så længe klublogoet er det rigtige.

Lad os for en kort bemærkning se nøgternt på skiftet. Hargreaves vil i Manchester City unægtelig have større chance for et vinde trofæer end i Tottenham og West Bromwich, der også har vist interesse for ham.

Omvendt virker det mærkeligt, at han vælger at skifte til Uniteds bitre rivaler, når han i sidste uge hævdede, at han havde tilbudt at spille gratis for de engelske mestre. Derudover var der konkret interesse fra både Tottenham, West Bromwich og Leicester.

Owen Hargreaves nåede aldrig at blive en klublegende. Dertil spillede han simpelthen for få kampe. Men jeg er vist ikke den eneste, der fandt en lille plads til Hargreaves i mit United-hjerte grundet hans dedikation og fightervilje.

Det er ikke længere tilfældet.

Owen Hargreaves’ skifte til Manchester City er moderne fodbold i en nøddeskal. For selvom han har skrevet under på en pay-as-you-play-kontrakt, skal man vist være godt naiv for ikke at tro, at den økonomisk set stadig er mere attraktiv end en tilsvarende hos West Bromwich.

Ligesom min kollega her på sitet, Anders Boock, vil jeg derfor ikke ønske Owen Hargreaves held og lykke i City. Fodbold ER og bliver følelser. Og lige nu er jeg rasende og frustreret.

I morgen vil jeg tage på genbrugspladsen og aflevere mit krøllejern…

Forrige artikel

CSKA med sent bud på Kuszczack

Næste artikel

Blog: Moderne fodbold i en nøddeskal

ANNONCE