Brian Greenhoff

Brian Greenhoff blev født i Barnsley den 28. april 1953.

Han kom til Manchester United i august 1968 fra Yorkshire Schoolboys. Brian Greemhoff fik sin debut i 1973 mod Ipswich Town og var derefter stort set fast på 1. holdet indtil 1979. han kunne spille mange pladser på holdet, men de fleste kampe var i center forsvaret sammen med Martin Buchan. Han var med på det hold der vandt 2. division i 1975.

Da Manchester United tabte F.A. Cuppen i 1976 var han grædefærdig, men var året efter med til at vinde pokalen, da holdet vandt 2-1 over Liverpool. I finalen i 1979 sad han på bænken uden at blive skiftet ind.

I 1975 kom han i en kamp til at stå på mål da Alex Stepney blev skadet. Han er en af de få spille i Manchester United der har spillet sammen med sin bror. Jimmy Greenhoff kom til Manchester United i 1976 og underligt nok kom han aldrig på Englands landshold, det gjorde Brian Greenhoff der fik 18 landskampe. De to brødre spille tilsammen cirka 80 kampe og er hos Manchester United kun overgået af Gary og Phil Neville.

Han spillede i alt 270 kampe og scorede 17 mål, inden han i august 1979 kom til Leeds United for £350000, det var dengang rekord for salg af spillere fra Manchester United. Hos Leeds United blev det til 72 ligakampe og 1 mål. Efter at have været på udlån hos Hong Kong, blev han genforenet men Jimmy Greenhoff i december 1983. Jimmy Greenhoff var da spillede manager for Rochdale. Her gjorde at en knæskade, at det kun blev til 16 ligakampe.

Han spillede et år i Finland, inden han stoppede sin karriere. Brian Greenhoff var ikke så stort et talent som sin bror, men ved hårdt arbejde opnåede han mere end de fleste og han omtaler tiden hos Manchester United som de bedste i hans liv.

Statistik:

ANNONCE