David Sadler

David Sadler blev født i Yalding, Kent den 5. februar 1946.

Han startede sin fodbold karriere hos Kent County Schoolboys og Maidstone United. I November 1962 kom han til Manchester United.

Han var med på det hold der vandt F.A. Youth Cup i 1964, holdet var som følgende. Rimmer, Duff, Noble, McBride, Farrar, Fitzpatrick, Anderson, Best, Sadler, Kinsey, Aston. Den første kamp mod Swindon på udebane endte 1-1, George Best scorede for Manchester United. Retur kampen på hjemmebane vandt vi 4-1. David Sadler scorede 3 mål og John Aston 1 mål.

Han var med til at vinde mesterskabet i 1967 og Europa cuppen i 1968. I semifinalen mod Real Madrid scorede han, et vigtig mål da han reduceret til 2-3. Han blev oprindelig købt som angriber men blev i mange kampe brugt som midtstopper. Han blev også brugt på andre positioner på banen og var datidens bedste alsidige spiller for Manchester United.

Han fik 333 kampe og scorede 27 mål for klubben. I en periode var han lånt til Miami Toros og Preston North End købte ham for £25000 i november 1973. Det var Bobby Charlton der var manager for Preston dengang og her fik han 105 liga kampe og scorede 3 mål. I 1977 måtte han stoppe sin karriere på grundt af en knæskade.

David Sadler fik 4 landskampe for England, han var med til VM i 1970 som fandt sted i Mexico, men kom her ikke på banen.

David Sadler blev for nogle år siden involveret i testimonials kampe og mødte her flere tidlige manchester United spilleder og det var starten til at foreningen ”Association of former Manchester United Player” blev startet. I denne forening er mere end 200 af klubbens gamle spillede medlem. Det kræves at man har haft en professional kontakt med Manchester United for at blive medlem. Foreningen var med til at betale for en kostbar opreaktion for Dennis Violett.

Statistik:

ANNONCE