Enoch West

Enoch James West blev født i Hucknall Torkard, Nottinghamshire den 31. marts 1886.

Han startede i karriere hos Sheffield United da han var 15 år og men antager at har var den yngste der har fået en professional kontrakt med klubben. Senere kom han til Hucknall Constitutional og kom i juni 1905 til Nottingham Forest for £5, her scorede han 93 mål i 168 liga kampe.

Han var en populær spiller og var med til at vinde 2. division i 1907. De mange mål gjorde sandsynligvis at Manchester United manager Ernest Mangnall fik interesse for ham og i juni 1910 blev han købt for £450.

Han blev straks en succes og scorede i sin debut mod Woolwich Arsenal. Det var den første sæson Manchester United spillede på Old Trafford og han var med til at vinde mesterskabet i sin første sæson. Har var topscorer i sine første 3 år hos Manchester United, men det blev længere mellem målene derefter.
Der er nok to ting det skyldes og det var at Ernest Mangnall gik til Manchester City og at der ikke var så mange penge til indkøb af nye spillere, efter at mange havde været med i en del år.

Det havde også kostet mange penge at bygge Old Trafford. Enoch ”Knocker” West spillede 181 kampe for Manchester United og her scorede han 80 mål. Den 2. april 1915 var han indblandet i en fikset kamp mod Liverpool. Manchester United vandt kampen 2-0 på mål af George Andersen.

De skyldige var Enoch West, Arthur Whalley og Sandy Turnbull (Whalley og Turnbull spillede ikke med i kampen) for Manchester United, og for Liverpool var det Bob Purcell, Tom Fairfoul, Jackie Sheldon og Tommy Miller. Lol Cook for Chester blev også i samme sag, udelukket for alt fodbold på livstid.

Efter krigen blev de andre spillers karantæne ophævet, men ikke for Enoch West. Han var den eneste der hele tiden havde sagt han var uskyldig, de andre havde erkendt i skyld i den aftalte kamp. Efter krigen i 1945 blev hans karantæne ophævet, han var da 59 år. Inden han fik sin dom spillede han under 1. verdenskrig 11 kampe i en krigsliga og scorede her 3 mål. Hans sidste mål han scorede, var for øvrigt mod Liverpool, den 30. oktober 1915.

Han døde i 1965 da var han 79 år.

Statistik:

ANNONCE