Jim Leighton

James Leighton blev født i Johnstone, Renfrewshire den 24. juli 1958

Danske Christian Eriksen har fået nummer 14 Køb trøjen hos Unisport her og støt samtidig OldTrafford.dk.

Jim Leighton arbejde som kontormand og spillede for Dalry Thistle, da han i 1977 kom til Aberdeen. Her var han i sin første sæson udlånt til Deveronvale. Da han var tilbage hos Aberdeen var han med i klubbens storheds periode og var med til at vinde der skotske mesterskab 3 gange, den skotske cup 4 gange, liga cuppen 1 gang. Han var også med til at vinde Europa cuppen for pokal vinder og Europa Super cuppen.

I oktober 1982 fik Jim Leighton sin debut for Skotland mod Østtyskland og fik i alt 91 landskampe, den sidste i oktober 1998. Hos Aberdeen spillede han 300 ligakampe. Alex Ferguson havde været manager for Aberdeen fra august 1978 til november 1986 og kendte derfor Jim Leighton særdeles godt og viste hvad han stod for.

I juni 1988 blev han købt for £450.000 og alle troede dengang man her havde fået den målmand som kunne være med til at vinde store titler de næste år. I sin første sæson blev det til 15 ”clean sheets” og han havde mange store redninger. På stegen var han stærk men ude i feltet virkede han ikke så god.

Næste sæson var ikke så god, der gik flere mål ind end året for, men Manchester United var dog kommet i F.A. Cup finalen mod Crystal Palace. Det var dog ikke en finale Jim Leighton husker som noget stort, da han lukkede 3 mål ind. Alex Ferguson tog konsekvensen og satte ham af til omkampen til fordel for Les Sealey.

Efter den kamp var Jim Leighton tid som Manchester United næsten slut, det blev kun til en kamp i liga cuppen hvor Manchester United før øvrigt vandt 3-1 over Halifax Town. Jim Leighton nåede at spille 94 kampe for Manchester United. Han var lånt ud til Arsenal og Reading (8 liga kampe).

I februar 1992 blev Jim Leighton solgt til Dundee F.C. for £200,000. Her var ham ned til at vinde den næstbedste række. Det blev dog kun til 21 liga kampe og i april og maj 1993 var han på lånt ud til Sheffield United.

Hibernian var han næste klub som han kom til i juli 1993 og spilleder her 149 liga kampe. Fire år senere vendte Jim Leighton tilbage til Aberdeen og var med i 84 liga kampe.

Hans sidste kamp var cup finalen mod Glasgow Rangers i maj 2000. det er nu ikke en kamp han vil huske for noget stort, da han fik en hoved skade og måtte båres fra banen, efter et sammenstøt mod en modstander. Aberdeen havde ingen reserve målmand og måtte sætte en mark spiller på mål tabte finalen 4-0. Ebbe Skovdahl var på daværende tidspunkt manager for Aberdeen.

Jim Leighton brugte kontakt linser og for at forhindre regn og mudder i at berøre han øjne, smurte han vaseline på hans øjenbrun. I 1998 modtog han en MBE (Member of the Order of the British Empire).

At spille for Manchester United kan være for stort et pres, selvom man har været med til at vinde meget, før man kom til klubben. Jim Leighton sad dog på bænken uden at komme ind i Charity Shield kampen i 1990. Kampen mod Liverpool endte 1-1 og begge klubber delte pokalen i seks måneder.

Statistik:

Christian Eriksen skal spille i nummer 14

Køb trøjen hos Unisport.dk gennem dette link, så støtter du OldTrafford.dk.

Vær med til at test vores nye forum og kommentarsystem af: Opret en gratis profil her

ANNONCE