Joe Carolan

Joseph Francis Carolan

Joe Carolan var 18 år da han kom til Manchester United i februar 1956. Han havde tidlige spillet for Home Farm der holder til i Dublin. Hos Home Farm spillede han halfback men alle hans kampe som Manchester United spiller var som venstre back. I 1956 var Joe Carolan med til at vinde F.A. Youth Cuppen, da holdet i to kampe vandt 3-2 hjemme og spillede 1-1 ude mod Chesterfield.

Fra hans debut mod Luton Town den 22. november 1958 nåede han at spille 71 kampe fra Manchester United. I en venskabs kamp mod Bayern München blev han sammen med Albert Quixall udvist. Det er sket tre andre gange at 2 Manchester United spiller er blevet udvist i samme kamp. Det drejer sig om Darren Fletcher og Christian Ronaldo den 15. maj 2004, Gary Neville og Paul Scholes den 20. april 2005, Paul Scholes og Wayne Rooney den 4. august 2006.

Joe Carolan spillede 2 landskampe for Irland. I sæsonen 1960/61 brugte Manchester United fem spillere om venstre back og de fire fik alle landskampe for Irland. Det drejer sig om Joe Carolan, Shay Brennan, Noel Cantwell, Tony Dunne og Tommy Heron som var den der ikke var landsholdsspiller.

Efter at Manchester United købte Noel Cantwell, fik Joe Carolan ikke flere kampe på førsteholdet og blev i december 1960 solgt til Brighton & Hove Albion for £8.000. Her spillede han 66 liga kampe indtil han i juli 1962 flyttede til Tonbridge. Senere spillede han for Canterbury City, Sheppey United og Tonbridge.

Statistik:

Bliv klædt på: Køb Manchester Uniteds trøje hos Unisport.dk her (så støtter du OldTrafford.dk). 

GRUPPETUR: Tag med på vores OldTrafford.dk gruppetur for danske United-fans. Læs mere her