Nikola Jovanovic

Nikola Jovanovic blev født i Cetinje den 18. september 1952.

Red Star Belgrade er en klub der i historie hører sammen med den frygtelige flyulykke i 1958. Manchester United havde dagen før spillet 3-3 og med en samlet sejr over Red Star Belgrade og var gået videre i Europa cuppen

”Nikki” Jovanovic var en rutineret forsvarspiller, der en mange år spillede for Red Star Belgrade og havde en del landskampe for Jugoslavien. En kilde skriver han havde 359 kampe og scorede 50 mål for klubben, med det er lidt svært at finde oplysninger om det er rigtigt.

Det kom som noget af en overraskelse da David Sexton i januar 1980, købte Nikola Jovanovic for £300.000. På daværende tidspunkt spillede kun nogle få spiller i Storbritannien, der kom fra det øvrige Europa og Nikola Jovanovic var en første spiller fra Østeuropa, kom det en Engelsk klub.

Nikola Jovanovic fik sin debut mod Derby County den 2. februar 1980 hvor han erstattede Ray Wilkins. Manchester United vandt kampen 3-1. Det blev kun til en kamp mere for ham i denne sæson og det var da han blev indstiftet i kampen mod Ipswich Town. Det var en forfærdelig kamp som Ipswich Town vandt 6-0. Hvis det ikke have været for Gary Bailey, som reddede 2 straffespark kunne det være gået meget være. Han reddede faktisk et straffespark mere, da et af dem blev taget om.

I næste sæson fik han mere spillede tid, fordi Kevin Moran og Martin Buchan var ude med skader. Nikola Jovanovic slog aldrig til på Old Trafford, hvor han spillede 25+1 kampe og scorede 4 mål.
Fra december 1981 til juli 1982 var han udlånt til F.C. Buducnoet og hans kontrakt med Manchester United blev ophævet i november 1982. han tog derefter til Hong Kong for at spille for See Bee

I 1982 var han med til VM, hvor Jugoslavien var i samme pulje som Nordirland. Jugoslavien fik kun tredje pladsen, hvor Nikola Jovanovic var i alle holdet tre kampe. For Jugoslavien spillede han mere end 30 landskampe.

Statistik:

Køb Manchester Uniteds trøje hos Unisport.dk her (så støtter du OldTrafford.dk).