Paddy Roche

Patrick Joseph Christopher Roche blev født i Dublin den 4. januar 1951.

Mens Paddy Roche spillede for Shelbourne, fik han sin første landskamp for Irland. Det gik dog ikke så godt, da Irland ude tabe 6-0 til Østrig.
Manchester United købte Paddy Roche for £15.000 i oktober 1973. Man havde brug for en reserve målmand og med tiden en efterfølger for Alex Stepney.
Paddy Roche fik sin debut da Manchester spillede i 2. division. Det var en udekamp mod Oxford United, som vandt 1-0.

I november 1975 mente Tommy Docherty at tiden var inde for at skifte Alex Stepney ud som målmand og gav Paddy Roche chancen i november måned. Det gik dog ikke godt. I 4 liga kampe blev det til to sejre og to nederlag. I liga cuppen tabte man 4-0 til Manchester City.
Husker man tips lørdag, vil man måske minder udekampen mod Arsenal den 22. november 1975. Arsenal kom foran efter kun 13 sekunders spil, på må af Alan Ball og vandt kampen 3-1.
Efter den kamp var Alex Stepney tilbage som målmand.

Da Paddy Roche kom til Manchester United havde klubben ingen målmands træner, det fik man ført i 1978, da den tidlige storspiller Harry Gregg kom til i 1978. Det er lidt underligt at en så stor klub som Manchester United, ikke før havde en speciel træner for deres målmænd. Hvis Paddy Roche havde fået en speciel træner, kunne det være han havde blevet en bedre målmand.
Paddy Roche var udmærket til at gå ud i feltet, men mange regner ham for en at de mindre gode, Manchester United har haft mellem stængerne.

I 1978 købte Manchester United målmanden Jim Blyth fra Coventry City for £440.000, handler gik dog ikke i orden, da Jim Blyth ikke klarede læge tjekket. Det var dog Gary Bailey der i efter 1978 overtog målmandspladen, da Paddy Roche fik en mindre skade efter at have spillet de første 14 liga kampe. Derefter fik han kun 5 kampe, inden han forlod klubben.

I de 9 år Paddy Roche spillede for Manchester United, var han med i kun 53 kampe. Det blev til 8 landskampe for Irland. I august 1982 kom Paddy Roche til Brentford og spillede her 71 liga kampe.
I juli 1984 kom han til Halifax Town hvor der blev 184 liga kampe. Her havde han sin bedre tid i karrieren og var anerkendt af klubbens fans.
Paddy Roche sluttede karrieren af i Chester City og Northwich Victoria.

Statistik:

Bliv klædt på: Køb Manchester Uniteds trøje hos Unisport.dk her (så støtter du OldTrafford.dk). 

GRUPPETUR: Tag med på vores OldTrafford.dk gruppetur for danske United-fans (FÅ PLADSER TILBAGE). Læs mere her