21. dec.: Den walisiske legende, der kan blive fremtidens manager

Redaktionen på OldTrafford.dk bruger julen og vores 15 års jubilæum som undskyldning til at kåre de 24 bedste Manchester United-spillere siden 2003. En umulig opgave. Men ikke desto mindre har vi gjort det. Og i dag er vi nået til den fjerdebedste – Ryan Giggs.

De fleste kender til Manchester United-”fænomenet”, Ryan Giggs. 632 Premier League kampe for ”de røde djævle” med 114 mål til følge. Derudover følger over 300 yderligere kampe for klubben på tværs af andre turneringer – blandt andet over 100 kampe i Champions League.

Giggs er, uden tvivl, en legende – ikke bare i United, men i international fodbold. Waliseren repræsenterede klubben fra sin debut i 1990 til og med 2014, hvor han lagde støvlerne på hylden i en alder af 40 år. Og siden da har han endda også siddet på trænerbænken i United, i særdeleshed som assistent, men endda også som ”care-taker”, da David Moyes i 2014 blev fyret.

Hvis du er United-fan, ved du helt sikkert også, hvad Giggs, den tidligere venstrebenede fløjspiller og nuværende manager for Wales’ landshold, med så mange fantastiske minder på Old Trafford, står for. Denne gennemgang vil derfor tage udgangspunkt i små fakta, som du måske ikke kendte til om waliseren.

1) Giggs spillede for ”Manchester City School of Excellence”, inden han skrev under med United. På samme tid spillede han dog også for Salford FC, for hvem han scorede et hattrick på Uniteds gamle træningsanlæg, ”The Cliff”. Her blev han spottet af Sir Alex Ferguson – og resten er historie.

2) Waliseren spillede som ung for ”England Schoolboys”, hvor han endda også var anfører. Dette skyldes dog kun, at han gik i skole i England, og da han blev senior, måtte han ikke repræsentere englænderne, fordi begge hans forældre var walisiske.

3) I Giggs’ første fulde sæson som senior i 1991/92, blev han kåret til årets unge spiller i ligaen. Han scorede selv fire mål, og var medvirkende til, at United sluttede nummer to i rækken. Derudover vandt klubben også Liga Cuppen. I den efterfølgende sæson vandt ”Giggsy” prisen som årets unge spiller igen – den første nogensinde til at vinde prisen to år i streg. På samme tid vandt United sin første ligatitel i 26 år.

4) Han er aldrig blevet udvist for Manchester United. En utrolig statistik med tanke på, at Giggs spillede over 960 kampe for klubben. Faktisk er han kun blevet sendt ud én gang i sin 24 år lange fodboldkarriere; i en VM-kvalifikationskamp mod Norge i 2001.

5) Sir Alex Ferguson forbød ham at tale til pressen, indtil han fyldte 20 år. Skottens strikse regel betød, at Giggs både havde vundet årets unge spiller to gange samt spillet tre års senior fodbold for Manchester United, før han kunne interagere med pressen.

6) Hans professionelle karriere er ældre end Premier Leagues. Ja, du hørte rigtigt. Ryan Giggs fik debut for Manchester United i 1990/91, og Premier League blev først introduceret i 1992. En liga, hvor Giggs’ rekorder blandt andet tæller, at være den eneste spiller, der har scoret i 21 sæsoner i streg.

En anden Manchester United-legende, Ole Gunnar Solskjær, blev i går præsenteret som Uniteds manager for det resterende af sæsonen. Men hvem ved? Måske er det Giggs, der bliver udnævnt til at være Uniteds fremtidige manager, når dette valg skal træffes engang til sommer. Der er hvert fald ikke mange personer, der kender klubben bedre, end han gør.

Husk at læse med i morgen, hvor låge nummer 22, og den 3. bedste Manchester United spiller siden 2003, bliver åbnet i årets julekalender. 

Tidligere låger:

1. december – Luis Nani
2. december – Paul Pogba
3. december – Javier ”Chicharito” Hernandez
4. december – John O’Shea
5. december – Juan Mata
6. december – Zlatan Ibrahimovic
7. december – Ji-Sung Park
8. december – Antonio Valencia
9. december – Dimitar Berbatov
10. december – Darren Fletcher
11. december – Roy Keane
12. december – Robin van Persie
13. december – Gary Neville
14. december – Edwin van der Sar
15. december – Michael Carrick
16. december – Patrice Evra
17. december – Ruud van Nistelrooy
18. december – David de Gea
19. december – Nemanja Vidic
20. december – Rio Ferdinand

Forrige artikel

Solskjær: Alle får muligheden for at vise, at de er United-spillere

Næste artikel

Tidligere United-back har skiftet til FCK

ANNONCE