Cambridge fremtvinger omkamp

Lille Cambridge United fra League Two holdt store Manchester United fra at score, og tvinger dermed van Gaals tropper ud i en omkamp.

Noget utraditionelt måtte United allerede i aktion i dag fredag aften, og det var dermed op til de røde djævle at åbne 4.runde af FA Cuppen. Modstanderen var lille Cambridge United fra League Two. Et hold der i sommers rykkede op i de professionelle rækker i engelsk fodbold.

De færreste kender andet til Cambridge, end at de har den tidligere United-spiller Luke Chadwick i truppen. Chadwick har døjet med skader i flere år, men var med i dag og kom ind fra bænken sidst i anden halvleg.

Hjemmeholdet havde naturligvis meldt alt udsolgt til braget, og publikum fik fuld valuta for pengene. De fik et klassisk cup-opgør, hvor den lille driller den store. Manchester United havde store problemer med at få spillet til at køre, og fik aldrig for alvor skabt store åbne målchancer.

I de første 45 minutter havde United bolden mest, spillet haltede dog gevaldigt. Præcis som vi har set tidlligere på sæsonen, har pasningsspillet ikke fungeret for van Gaals tropper. Det går ganske enkelt for langsomt, der mangler bevægelse og der er ingen kreativitet foran modstanderens felt.

Cambridge var fint med i første halvleg, og havde vel nok den største chance, men bolden blev headet over mål fra kort afstand. Hjemmeholdet lod helt bevidst Marcos Rojo og specielt Phil Jones føre bolden frem, noget ingen af dem mestrede.

Louis van Gaal havde valgt at spare anfører Wayne Rooney, ligesom Juan Mata var helt ude af truppen. Til gengæld var der spilletid fra start til Adnan Januzaj og James Wilson. Januzaj var et af kampens få lyspunkter, mens Wilson ikke fik meget ud af det i dag.

Men det er næsten også uretfærdigt at vurdere Falcao og Wilson, for de to angribere havde ringe arbejdsforhold i dag. Alt for sjældent fik de bolden, dertil var servicen fra medspillerne bare for dårlig. Valencia havde bestemt ikke en god dag på kanten, ligesom Fellaini ikke var bedste venner med bolden i dag.

Januzaj viste fine prøver på sit talent, men havde det svært med den sidste afgørende aflevering flere gange. Sammen med den unge belgier må der uddeles ros til Rojo for hans defensive arbejde, hvor han bragede igennem flere gange i de hårde nærkampe.

Van Gaal havde inden kampen snakket om hvordan 4-4-2 fik hans bagdel til at klø, men havde alligevel valgt at starte i noget der lignede en klassisk 4-4-2 med en diamant på midten. Om det var formationen eller det ringe spil der gjorde det svært at sidde stille på bænken, skal vi lade være usagt.

Endnu engang med en alt for anonym og tyndt-spillende Angel Di Maria i en svævende rolle, mens store Fellaini ofte blev fanget ude på højrekanten. Man må kunne forvente mere af en som Di Maria, der er Uniteds dyreste indkøb til dato.

I anden halvleg sad United total på spil og chancer, uden det dog for alvor brændte på foran Cambridge-målet. Først til sidst var der fare på færde, men de store gennemspillede angreb og chancer så vi ikke i dag.

Van Persie og Herrera blev smidt på banen i anden halvleg, uden det dog hjalp synderligt. For gang på gang blev selv simple afleveringer sendt forbi medspilleren, flere gange ud over sidelinjen, og spillet hang på ingen måde sammen.

Det var derfor også helt fortjent, at Cambridge kunne juble da fløjten lød for sidste gang. Stor jubel hos både spillere og fans fra det lille League Two-mandskab, der nu kan se frem til en oplevelse for livet på Old Trafford.

United kan se frem til endnu en chance i FA Cuppen, der vel reelt set er eneste chance for sølvtøj i denne sæson. Men det står klart, at van Gaal og co har et stort arbejde foran sig før det er realistisk at tro United kan lege med de helt store hold.

Forrige artikel

Startopstillingen mod Cambridge United

Næste artikel

Cambridge-kant: 0-0 et drømmeresultat

ANNONCE