De brændte chancers kamp

Tom Heaton og Burnley kæmpede heroisk mod Manchester United.

I torsdags kom Manchester United tilbage på sporet, da de besejrede Manchester City i Liga Cuppen. I dag skulle de så forsøge at følge op på resultatet med en sejr over Burnley i Premier League.

United startede solidt ud, hvor de fra kampens start lagde et massivt pres på udeholdets mål, hvor både Zlatan og Mata havde gode chancer inden for de første par minutter. Både Gray og Volkes i Burnley-angrebet viste dog også med det samme, at de sagtens kunne tage den fysiske kamp op med Rojo og Blind i Uniteds midterforsvar.

Zlatan havde en kæmpe chance efter 16 minutter, hvor han alene mod målmanden, måtte se bolden reddet. Uskarpt af den store svensker. Juan Mata virkede til at være meget oplagt tidligt i kampen, og det var tydeligt, at spanieren gerne ville vise sig frem med anførerbindet om armen. Han fandt vanen tro de små huller, mens han også selv agerede en konstant trussel mod modstanderens mål.

Hvor Manchester United startede stærkt ud, gik luften dog en smule ud af angrebsspillet allerede efter de 20 minutter. På dette tidspunkt så det ud til, at Burnley var det hold, som kunne lukrere mest af tempoet i kampen.

Mod slutningen af halvlegen vågnede United, og både Zlatan og Lingard skulle have scoret et mål hver. Den tidligere United akademi-spiller, Tom Heaton, stod dog flot i vejen i Burnley-målet. Det endte dermed målløst efter 45 minutter, noget Manchester United bestemt ikke kunne være tilfredse med.

José Mourinho var ikke med på bænken, da holdene kom ud til anden halvleg, og det viste sig, at Mark Clattenburg havde sendt manageren ud på tribunen af ukendte årsager.

Burnley kom bedst ud til anden halvleg, hvor United flere gange overlod alt for meget initiativ til udeholdet. Sløset opdækning og dårlige placeringer var ved flere lejligheder ved at koste et mål i denne periode. Manchester United havde på dette tidspunkt haft adskillige hjørnespark, men de var ekstremt dårlige og ufarlige på dem alle sammen.

Da kampen rundede 60 minutter var stillingen fortsat 0-0, og der skulle til at ske noget, hvis ikke United endnu en gang skulle gå fra banen med et skuffende resultat. Manchester United kunne bare ikke få bolden i kassen, hvor både Tom Heaton og træværket var i vejen.

Efter 68 minutter blev det endnu sværere, da Ander Herrera fik sit andet gule kort og måtte derfor forlade banen alt for tidligt. Kort tid efter kom både Rooney og Fellaini på banen i et sidste forsøg på at skabe det afgørende moment.

Udvisningen satte en naturlig dæmper på de offensive takter, og Manchester United havde ikke længere det fysiske overskud til at tage de mange løb mod den bund solide Burnley-mur. Alligevel blev der skabt chancer, og man kan karakterisere det som et mindre mirakel, at bolden endnu ikke havde været over mållinjen på dette tidspunkt.

I slutminutterne lagde Manchester United et massvt pres på modstanderholdet, og det skabte en af årets største chancer til Zlatan, som dog endnu en gang var meget uskarp og brændte på det skammeligste.

United formåede ikke at få bolden i mål, og det er ikke en underdrivelse, når man kalder dagens kamp for de brændte chancers opgør. .