Erik ten Hag

Erik ten Hag: Harry Maguire vil altid have en vigtig rolle for os

Op til torsdagen kamp mod FC Sheriff Tiraspol har Erik ten Hag holdt pressemøde hvor Harry Maguire, VM, og skadesituationen blev vendt.

Det er kampdag og derfor har der været en pressekonference hvor Erik ten Hag gav en opdatering på Varane, Maguire, transfers og den forestående VM-slutrunde.
Først blev bossen spurgt ind til Rapaël Varanes skadesstatus og om Ronaldo er tilbage i truppen.

– Ja Cristiano vil være i truppen i morgen, og Rapha Varane er ikke i truppen. Han vil være ude, helt sikkert indtil VM, så han vil ikke spille i denne periode for Manchester United.
Dertil blev han også spurgt om der er nogle muligheder for, at Varane kommer til at spille til VM:

– Det tror jeg, men det er en prognose, så vi skal vente. Vi bliver nødt til at se hvordan det udvikler sig, og hvordan genoptræningen går.

Dog er der flere spillere på vej tilbage fra lazarettet.
– Ja de er alle tilbage træning. Donny van de Beek, Harry Maguire, Aaron Wan-Bissaka er alle i træning til forberedelse til kampen. Vi vil tage en status sammen med de medicinske stab, og så vil jeg tage en beslutning

Særligt Harry Maguire var i fokus, og de præstationer han lagde for dagen før han blev skadet:

– Han vil altid have en vigtig rolle for os. Han var skadet, jeg er glad for han er på vej tilbage, så nu skal han tilbage på banen. Det handler altid om udførslen og præstationen, og jeg tror når han viser sine kvaliteter, når han spiller sådan, så er han en fremragende spiller. Han har fremragende kvaliteter til at gøre et godt stykke arbejde for os.

Der er nu under én måned til starten på VM, og derfor er også blevet stillet spørgsmål omkring spillernes fokus, og om det er på VM frem for på den forestående kamp:

– Jeg forstår interessen, især når vi kigger på Manchester United. Vi skal have de rigtige resultater og præstationer, det er vores primære mål. Ja, men fokusset er så vigtigt, fordi hvis du ikke har det rigtige fokus bliver du endnu mere skadet. De vil også gerne i den rigtige form, i den rigtige form til VM, derfor er det så vigtigt at de er i rytmen, holder rytmen hver kamp, og at du er god og velforberedt fordi det giver dig også bedre muligheder til VM. Og den tredje pointe er at vi er i en vigtig periode i sæsonen. VI skal videre i Europa League, vi vil være nummer et i gruppen. Det får os en runde længere frem, og det er vigtigt fordi det bedre færre kampe i februar, og det er en periode med mange kampe. Men vi skal også være selvsikre og komme i den rigtige position i ligaen. Og så har vi cupkampe, og vi vil vinde alle kampe, vi vil vinde alle trofæer. Så vær i den rigtige stemning, i det rigtige fokus og går det i holdets ånd, siger en meget fokuseret Erik ten Hag.

I forlængelse af dette blev han spurgt ind til om han kan hvile nogle spillere så de er klar til VM:

– Jeg synes det er den forkerte idé, fordi de har kun en uge og så star VM, så man skal holde rytmen. Holde den rigtige form, have den rette skarphed, og så vil de være klar til VM. Eller de vil være de bedst forberedte – det er selvfølgelig ikke optimalt, det klart, det er et anderledes VM, men det er noget landstrænerne må tage sig af. Men jeg synes det er måden at gøre det på.

Vi nærmer os januar og derfor er transferspørgsmålene selvfølgelig også tilbage.

– I dette øjeblik, som jeg også sagde sidste uge, så fokuserer på kampene. I baggrunden er der selvfølgelig altid en kontinuerlig proces. Vi kigger på truppen, og vi vil have en top sportskultur, og der er man altid nødt til at undersøge hvordan man kan forbedre sig, og det er hvad vi vil gøre.

Spillet på banen blev også vendt, hvordan ten Hag mener der er plads til forbedringer særligt offensivt, selvom de har været gode i boldbesiddelsen:

– Det er klart væres angrebsspil vi skal have udviklet, og der er nogle små detaljer som gør en stor forskel, som vi skal arbejde på. For eksempel vidste jeg holdet, at i første halvleg mod Chelsea bagte vi to mindre spillere i front, så vi skal skubbe mere op bagfra, vi skal have flere spillere oppe foran. Og vi var for neutrale og for defensive til at få spillerne frem, fordi vi skal have tal i boksen for at score mål.

Til sidst blev der spurgt ind forholdet mellem fansene og spillerne, heriblandt Lisandro Martínez.

– Vi er United. Og det er på banen, og vil gerne have et godt forhold [med fansene]. Vi vil have en vibe, og arbejde sammen, og jeg tror at Licha er rigtig ekspressiv, der altid i hans spil. Med hans passion, det han bringer. I hver tackling, hver duel, giver han alt han har, og jeg tror fansene elsker det. Ikke alle spillere er sådan, men jeg tror du har brug for nogle spillere på dit hold, som viser det, og jeg tror det giver en rigtig god connection med fansene.

 

Forrige artikel

Ronaldo tilbage i truppen mod Sheriff

Næste artikel

Christian Eriksen: Vi er på rette vej

ANNONCE