FCM kom tilbage og slog United

Memphis Depay bragte United foran med omkring ti minutter til pausen, men FC Midtjylland kom tilbage og vandt 2-1 takket være mål af Pione Sisto og Paul Onuachu.

Torsdag aften var det endelig blevet tid til Manchester Uniteds møde med danske FC Midtjylland I Europa League. Det var et noget decimeret United-mandskab, der rejse til United. Wayne Rooney blev skadet i Sunderland-kampen, og i opvarmningen blev David de Gea også skadet, så Romero måtte vogte buret.

United var et stykke tid om at komme i gang, og først i det ottende minut spillede United sig til deres første chance.  Lingard brød et Midtjylland-angreb og spillede bolden i dybden til Memphis, der havde fået chancen fra start. Hollænderens afslutning blev dog blokeret.

Før kampen havde Louis van Gaal talt om, at United skulle være opmærksomme på FC Midtjyllands dødbolde. 11 minutter inde i kampen var Kian Hansen tæt på at kunne heade hjemmeholdet foran, men Romero reddede flot, og Blind clearede.

Omkring midtvejs i halvlegen var United tæt på efter en dødbold. Blind slog et hjørnespark ind i det bagerste område af feltet, hvor Smalling var fuldstændig umarkeret. Forsvarsspilleren fik dog ikke ordentlig kontakt på bolden.

United fik bedre kontrol over kampen, som halvlegen skred frem, efter en rodet indledning. Alligevel spillede FCM sig til en kæmpe chance med omkring ti minutter til pausen. Nyindkøbte Kadlec var helt alene igennem, men Romero fik reddet med fødderne.

Afbrænderen blev prompte straffet af United, der kom foran et minut senere. Lingard blev spillet i dybden i højresiden og slog bolden ind til Memphis. Uniteds nummer syv tæmmede bolden og fik den tvunget i mål bag Mikkel Andersen.

United havde fået et vigtigt udebanemål, men det slog ikke hjemmeholdet ud. Med et minut til pausen tabte Herrera bolden til Pione Sisto, der driblede mod United-forsvaret. Den unge kantspiller skabte plads til at afslutte og satte hårdt bolden i nettet til 1-1.

Lige efter pausen fik Lingard en fin chance for at bringe United foran igen. Bolden landede hos ham på kanten af feltet, men afslutningen røg lige forbi målet. Et par minutter senere fik Mata en endnu større chance på et hovedstød, men spanieren headede forbi mål uden pres fra FCM-forsvaret.

United kom til flere chancer i indledningen af anden halvleg, og efter 55 minutter stod overliggeren i vejen for en United-føring. Herrera slog bolden over til Lingard, der flugtede bolden på overliggeren med indersiden.

Efter omkring en time var FCM’s indskiftning af Paul Onuachu lige ved at bære frugt. Den høje angriber headede på mål, men Romero kastede sig ud i en akrobatisk redning og afværgede forsøget. Flot, flot redning af argentineren.

United kunne slet ikke få greb om kampen, og det udnyttede Midtjylland med et kvarter igen. Mata var den lille i en duel med Onuachu, der sparkede bolden fladt i mål ved nærmeste stolpe. FC Midtyjlland på 2-1 med 13 minutter igen.

Hjemmeholdet stod solidt, mens United forgæves forsøgte at sætte pres på mod kampens afslutning. United fik ikke skabt nogle nævneværdige chancer i det sidste kvarter og tabte 2-1. Dermed er avancement i Europa League langt fra givet før returen på Old Trafford.