Godkendt dag for aktien

Man skulle tro at det ville påvirke en virksomheds aktiekurs gevaldigt når en fremtrædende leder i næsten 27 år trak sig selv, men det skete ikke for Manchester United.

Da Manchester United i formiddags annoncerede at Sir Alex Ferguson efter næsten 27 år på posten som Manchester Uniteds altoverskyggende manager ville træde tilbage blev fokus på aktiemarkedet straks rettet mod New York.

Her er godt 10% af Manchester Uniteds ejerskab børsnoteret og da børsen klokken 15:30 (dansk tid) åbnede, så var det da også med et meget drastisk fald på 5% i værdi indenfor blot 10 minutter.

Men herefter stabiliserede aktien sig og mens fodboldengland spekulerede i om David Moyes bliver afløser, så endte aktien her til aften at lukke med et fald på blot 1,7%. Et fald som kan give en indikation om at Manchester United og ikke mindst værdien afhænger af meget mere end bare de sportslige præstationer på kortere sigt.

Til CNN udtrykte to analytikere tidligere bekymring for aktiens fremtid.

Manchester United har som bekendt endnu ikke bekræftet Sir Alex Fergusons afløser, men ventes indenfor de næste 2 dage at præsentere Everton-manager David Moyes som ny mand i den tunge rolle.

Forrige artikel

Busby Babe: Fergie reddede United

Næste artikel

Fergusons afsked større end Thatchers død

ANNONCE