Mata og United sejrer på Anfield

To flotte scoringer af Juan Mata sikrede United sejren på Anfield.

Det var ikke bare en almindelig fodboldkamp der her til eftermiddag blev spillet på Anfield i Liverpool. Det var den traditionsrige kamp mellem de to storklubber og rivaler i engelsk fodbold, Liverpool mod Manchester United.

Dagens opgør var samtidig enormt vigtig i kampen om en plads blandt de fire bedste i ligaen, og en billet til Champions League i næste sæson. Inden kampen var Liverpool to point efter United, mens også Tottenham og Southampton presser på bagfra i kampen om topplaceringerne.

Louis van Gaal havde valgt at give genvalg til samtlige 11 mand fra sidste uges fornemme sejr mod Spurs. Det betød at tilbagevendte Angel Di Maria måtte se til fra bænken. Argentineren kom ind kort inde i anden halvleg, men bortset fra en assist leverede han en noget skuffende præstation med mange boldtab.

United kom bedst fra start på Anfield, hvor Liverpool ellers de seneste sæsoner har haft godt fat i United. Efter et kvarters spil sendte Juan Mata bolden i nettet bag Mignolet, efter en række pasninger fra United på midten, sendte Herrera bolden til Mata der sikkert scorede.

Liverpool begyndte langsomt at komme med i opgøret, og havde mod slutningen af halvlegen et par gode muligheder for at udligne. Specielt de sidste 10-15 minutter sad hjemmeholdet på, men gode aktioner af forsvaret og de Gea sikrede føringen til pausen.

Hjemmeholdet valgte at skifte i pausen, hvor den normale anfører Steven Gerrard kom på banen i stedet for Adam Lallana. Det blev dog et kort visit fra Gerrard, der allerede efter 40 sekunders spil måtte forlade banen igen.

Liverpool-kaptajnen fik rødt kort efter han trådte ned på Ander Herrera, og dommer Martin Atkinson var tilsyneladende ikke i tvivl, da han hurtigt rev det røde kort op af lommen.

United sad på spillet, men hjemmeholdet var bestemt stadig en trussel, hvor specielt Coutinho fik sendt nogle fine afleveringer afsted mod Sturridge og Sterling.

Efter en times spil kom så scoringen til 0-2, da Juan Mata på elegant vis flugtede bolden i nettet. Super mål af spanieren, og det lignede for alvor sejr og tre point til United.

Liverpool fik reduceret med tyve minutter igen, da Daniel Sturridge hamrede bolden ind ved nærmeste stolpe. Det gav lidt unødvendigt pres på United, som dog var gode til at holde på bolden. Specielt Michael Carrick var stærkt spillende, mens også Ander Herrera og Marouane Fellaini var gode på midtbanen i dag.

I overtiden fik United så et tvivlsomt straffespark, da Daley Blind nok faldt lidt nemt i feltet efter en tackling i ryggen fra Emra Can. Wayne Rooney missede dog, og har fortsat ikke den bedste statistik på Anfield.

Det holdt dog, og Louis van Gaal og co tog et meget vigtigt skridt på vejen mod toppen af Premier League. Der er nu fem point ned til Liverpool på 5.pladsen, mens der fortsat blot er to point op til City på 2.pladsen. Så alt er fortsat muligt for United.

Ros til United for en stærk præstation i en vigtig kamp mod et Liverpool-mandskab i god form. Hele holdet kan være tilfredse med præstationen, og har nu en en mindre pause inden Aston Villa gæster Old Trafford om knap to uger.