Mourinho knust over Uniteds afvisning

Jose Mourinho havde forventet at overtage efter Sir Alex Ferguson, og blev enormt skuffet efter valget i stedet faldt på David Moyes.

Den spanske journalist Diego Torres udgiver snart en ny bog “Prepare to lose: The Mourinho era”, en bog der går helt ind under huden på Real Madrid i perioden med portugisiske Jose Mourinho som manager.

Der er de seneste dage sluppet lidt ud fra bogen. Og der er blandt andet en interessant beskrivelse af, hvordan Jose Mourinho reagerede da han erfarede at David Moyes skulle overtage fra Ferguson fremfor Mourinho selv.

– Mourinho, opmuntret af hans agent Jorge Mendes troede at Ferguson, udover at være en allieret, også var en ven og en slags Godfather. Han var overbevist om at de havde fuld tillid gennem deres venskab. Han regnede med at hans fantastiske samling af trofæet – to Champions Leagues, syv ligatitler og fire cup-titler i fire forskellige lande – ville være noget ingen andre kandidater ville kunne fremvise. Da han erfarede at Sir Alex havde valgt Moyes, Mourinho reagerede med vantro og skreg “men han har intet vundet”, skriver Torres blandt andet i kapitlet “To cry”.

Torres beskriver episoden og de efterfølgende Mourinho reaktioner på valget af Moyes som “de mest skammelige timer i hans periode som manager i Real Madrid”.

Måtte nøjes med Chelsea

Jose Mourinho havde sat sin agent Jorge Mendes på sagen, han skulle skaffe Mourinho det attraktive job på Old Trafford, nu hvor Ferguson gik på pension. Mendes kendte Ferguson og folkene på Old Trafford ganske godt efter en række spillerhandler. Men det gik ikke.

– Jorge Mendes var mere end nogen anden agent involveret på Old Trafford. Ingen andre agenter lavede så mange og store handler med Ferguson. Han skulle forberede ideen med Mourinho som Fergusons afløser. Men hvis al dette propaganda påvirkede nogen, så var det Mourinho selv, skriver Torres i sin bog.

Da United altså endte med at vælge David Moyes som ny manager, måtte Mourinho i stedet vende retur til Chelsea. Her sagde den karismatiske portugiser på sit første pressemøde, at det var hans største ønske at komme til Chelsea. Noget der altså ikke helt stemmer overens med virkeligheden.

Forrige artikel

United bød på Bale

Næste artikel

Corinthians vil have Rafael

ANNONCE