Oldtrafford.dk Julekalender: 23. december

Bag hver låge i årets julekalender finder du en United-spiller, der bærer – eller har båret – det nummer, som står på lågen.

Det er dagen før dagen og dermed tid til at åbne den næstsidste låge i dette års julekalender, som i dag gemmer på en spiller, der bærer eller har båret nummer 23. Ud fra det kriterie har redaktionen valgt, at vi i dag gør jer klogere på vores nuværende 23’er, Luke Shaw.

Mærk suset på Old Trafford: Se de bedste rejsetilbud her

Da 18-årige Luke Shaw blev hentet til Manchester United i juli 2014 var fodboldtilværelsen en dans på roser. Englænderen var på daværende tidspunkt et af de mest lovende talenter i engelsk fodbold, og efter to sæsoner med fast spilletid i Southampton tog Shaw skridtet videre og skiftede til Manchester United. Venstrebacken blev tilmed den dyreste teenager nogensinde med en transfersum på 30 millioner pund. Men som de fleste nok ved, mødte Shaws fremadstormende fodboldkarriere i 2015 et brutalt bump på vejen.

United spillede den aften i 2015 mod PSV i sæsonens første Champions League kamp. Shaw startede på venstrebacken, og i det 24. minut driver englænderen frem fra sin back-position og ind i hollændernes felt. Det bliver så også endestationen for Shaw, som bliver stoppet af, hvad der i første omgang lignede en flot timet tackling af PSV’s Héctor Moreno. Tacklingen var dog ikke helt harmløs. Shaw var tydeligvis i store smerter og måtte modtage ilt på banen, hvorefter han blev båret fra banen. Tacklingen havde forårsaget to brud på venstrebackens skinneben og måtte lade sig operere i Holland. Og som om det ikke var nok, opdagede lægerne senere to blodpropper i benet på Shaw, som krævede endnu en hasteoperation. Shaw fortæller senere i et interview til The Guardian, at klubben i tiden mellem de to operationer overvejede at flyve ham hjem til England og starte hans genoptræning. Havde man truffet den beslutning, kunne Shaw have mistet benet.

– Jeg var virkelig tæt på at miste mit ben, men det vidste jeg ikke før seks måneder senere, hvor lægen fortalte mig det. På det tidspunkt overvejede de at flyve mig hjem. Men hvis jeg var fløjet tilbage, havde jeg nok mistet mit ben på grund af de to blodpropper, siger Shaw til The Guardian i 2018.

Skaden endte med at holde Shaw væk fra grønsværen i 11 måneder. En hård periode, som også fik ham til at overveje, hvorvidt fodboldkarrieren skulle fortsætte.

– Efter benbruddet var det en virkelig hård tid. Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, jeg ikke nogle gange overvejede at stoppe med at spille fodbold [Under genoptræningen]. Det varede lang tid, og jeg lavede de samme ting hver dag. Jeg kunne ikke andet på grund af bruddet. Det var frustrerende, men jeg kom ud på den anden side.

Men Shaw må siges at have været en fighter. Efter at være kommet tilbage fra sin skade havde han en svær tid under den daværende manager, Jose Mourinho. Mourinho var ikke tilfreds med Shaws fysiske tilstand, og luften mellem de to må siges at have været kold på daværende tidspunkt, hvilket resulterede i begrænset spilletid for Shaw. Sagen blev dog en helt anden, da Ole i 2018 overtog rettet i Manchester United. Nordmanden havde et noget bedre øje til Shaw, og tilliden fra den nye manager virkede til at være katalysatoren for Shaws opblomstring.

De sidste to sæsoner har snakken om den lidt buttede Shaw og den forfærdelige skade været glemt. Det skyldes i høj grad kontinuerlige præstationer på højt niveau defensivt, men også offensivt, hvor venstrebacken har løftet sit niveau gevaldigt og er blevet et ekstra offensivt aktiv. På baggrund af præstationerne modtog Luke Shaw tilmed Uniteds Players Player of the Year Award i 20/21 sæsonen og blev også udtaget til Englands EM-trup, hvor han endda bidrog med en kasse i finalen.

Luke Shaw har i skrivende stund spillet 202 kampe for Manchester United scoret tre mål og lavet 20 assists.

BOG: Peter Schmeichel har udgivet ny selvbiografi. Køb den via Saxo.com og støt samtidig OldTrafford.dk 

TRØJE: Køb den nye Manchester United trøje her via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

OPLEVELSE: Skal du opleve Ronaldo, Sancho og resten af stjernerne på Old Trafford i den nye sæson? Læs vores guide til kampbilletter her

 
Forrige artikel

United hyrer Rangnick-løjtnant som assistent og analytiker

Næste artikel

United bekræfter overfor fans: Stadionforbedringer er på vej

ANNONCE