Optakt: Liverpool – Manchester United

De seneste to weekender har ikke budt på Premier League-fodbold for Uniteds vedkommende. Foruden landskamppausen er Super Cup-kampen mod Zenit kommet i…

De seneste to weekender har ikke budt på Premier League-fodbold for Uniteds vedkommende. Foruden landskamppausen er Super Cup-kampen mod Zenit kommet i vejen, men nu er det igen blevet tid til at se ”De Røde Djævle” folde sig ud i den hjemlige liga. Modstanderen er Liverpool, som endnu en gang har udnævnt sig selv som kandidat til at tage mesterskabet.

For knap tre uger siden blev Portsmouth besejret på eget græs, da Darren Fletcher scorede kampens eneste mål i United-sejren. Den følgende fredag måtte United stille op til Super Cup-kampen mod Zenit Skt. Petersborg, hvilket betød, at den weekends planlagte Premier League-opgør mod Fulham måtte udskydes. Resten af holdene i den bedste engelske række spillede dog som planlagt, og her formåede Liverpool ikke at besejre Aston Villa. Det vil sige, at United med sejr på lørdag kan bringe scouserne bag sig i tabellen.

Og en sejr til gæsterne vil bestemt ikke være et usandsynligt scenarium. United har vundet de seneste fem Premier League-opgør imellem de to storklubber, og man skal helt tilbage til 2002 for at finde Liverpools sidste ligasejr over rivalerne fra Manchester. I sidste sæsons tilsvarende opgør kunne Carlos Tévez sikre 1-0-sejren på Anfield med sin scoring i slutningen af første halvleg.

Netop Tévez kan på lørdag igen komme til at stå over for sin tidligere holdkammerat Javier Mascherano. Såfremt han får spilletid, kan Dimitar Berbatov også komme til at stå over for en tidligere klubkammerat. Det drejer sig om Robbie Keane, der dannede angrebsduo med Berbatov i Tottenham, inden de i sommer begge drog nordpå, men alligevel i vidt forskellige retninger.

Liverpool har nok en gang erklæret sig selv som udfordrere til titlen, og med syv point i tre kampe går tingene da også nogenlunde efter træner Rafael Benitez’ hoved. Liverpool har i lang, lang tid kunnet prale af at være den klub med flest engelske mesterskaber, men den rekord er nu for alvor truet. United har siden Premier Leagues begyndelse i 1992 øget klubbens titelantal fra syv til 17 og er nu kun et enkelt mesterskab fra at tangere Liverpools rekord på 18 triumfer, der har stået siden 1990. Merseyside-klubben håber at tilføje nr. 19 til samlingen næste forår, men selv om det ikke skulle lykkes, vil de gøre alt for at forhindre United i at udligne rekorden.

Liverpool må sandsynligvis undvære deres to største profiler, Steven Gerrard og Fernando Torres, som begge sidder ude med skader. Heller ikke Cristiano Ronaldo bliver klar, så stjerneparaden er ikke helt af den samme kaliber som normalt, når de to klubber mødes. Nani har overstået sin tredages karantæne og forventes at spille fra start.

Skribentens bud på kampens udfald
Uden Gerrard og Torres er det svært at se, hvordan Liverpool skal bryde igennem Uniteds solide forsvar. Det samme kan siges om Ronaldo for Uniteds vedkommende, men mon ikke ”De Røde Djævle” alligevel får en enkelt prikket ind? Liverpool 0-1 Manchester United.

Sandsynlig startopstilling
Van der Sar
Brown – Ferdinand – Vidic – Evra
Fletcher – Scholes – Anderson
Nani – Berbatov – Rooney

Uniteds trup: Van der Sar, Kuszczak, Foster, Neville, Brown, Rafael, Ferdinand, Vidic, Evans, Evra, Fabio, Fletcher, O”Shea, Hargreaves, Carrick, Anderson, Scholes, Nani, Possebon, Gibson, Giggs, Rooney, Tevez, Berbatov, Welbeck.

Liverpools trup: Reina, Arbeloa, Aurelio, Carragher, Skrtel, Hyypia, Agger, Dossena, Benayoun, Babel, Riera, Gerrard, Alonso, Mascherano, Plessis, Kuyt, Keane, Torres, Ngog, Cavalieri, El Zhar

Seneste kampe
Indbyrdes
23-03-08 United 3-0 Liverpool
16-12-07 Liverpool 0-1 United
03-03-07 Liverpool 0-1 United
22-10-06 United 2-0 Liverpool
18-02-06 Liverpool 1-0 United

United
United 1-2 Zenit
Portsmouth 0-1 United
United 1-1 Newcastle
United 0-0 Portsmouth

Liverpool
Aston Villa 0-0 Liverpool
Liverpool 1-0 Standard Liege
Liverpool 2-1 Middlesbrough
Sunderland 0-1 Liverpool
Standard Liege 0-0 Liverpool

Historie
Kampe: 175
United-sejre: 68
Liverpool-sejre: 57
Uafgjorte: 50

Odds
Liverpool 2,79
Uafgjort 3,10
United 2,51

TV
13:00 Kanal 5
13:40 Canal+ Sport 1

Forrige artikel

Læsertilbud: Giganternes Skuldre 200 kroner

Næste artikel

Fantastiske Liverpool

ANNONCE