Optakt: Manchester United – FC Midtjylland

United skal revanchere sidste uges pinlige nederlag mod FC Midtjylland, hvis billetten til næste runde i denne sæsons Europa League skal hjem.

Det var ikke imponerende, hvad Louis van Gaals udvalgte leverede i Herning torsdag aften i sidste uge. De danske mestre fra FC Midtjylland vandt 2-1 i en kamp, hvor midtjyderne måske godt kunne føle, at de kunne have fået en pind mere med. United-spillerne kunne derimod ikke være tilfredse, og flere af spillerne har da også erkendt, at den indstilling, der blev lagt for dagen, ikke var acceptabel.

Torsdag aften har Manchester United så muligheden for at redde lidt ære, når FC Midtjylland kommer på besøg på Old Trafford til returopgøret i 16. dels-finalerne i denne sæsons Europa League. Spillerne kommer med lidt fornyet optimisme efter den sikre sejr mod upåagtede Shrewsbury Town mandag aften. Et minus ved det opgør var dog, at både Smalling, Bortwick-Jackson og Lingard blev skadede. Sidstnævnte var dog at finde på træningsbanen i dag, onsdag.

Uniteds skadesliste er efterhånden ganske omfattende. Udover Borthwick-Jackson og Smalling er Rooney, Darmian, Fellaini, Jones, Young, Schweinsterger, Johnstone, Keane og Shaw alle ude. David de Gea var ikke med til dagens træning, men han skulle dog stadig være inde i billedet til morgendagens kamp. For første gang i over en måned er Antonio Valencia og Marcos Rojo imidlertid i spil til en plads på holdkortet.

FC Midtjylland har haft en uges pause siden deres sensationelle sejr mod United sidste uge. Den hjemlige turnering går først i gang denne weekend, hvorfor deres forberedelser til disse to opgør har forløbet ganske uforstyrret. Det er dog ikke en helt uvæsentlig kamp midtjyderne skal spille mandag aften. De danske mestre tager imod Aab, og begge hold ånder FC København i nakken i den danske Superliga, og begge mandskaber kan godt bruge et godt afsæt på forårssæsonen, hvis de vil vinde guldet. 

Der er ikke nogen tvivl om, at presset er på United før morgendagens returopgør. Det er dog et pres, som spillerne bør være både gode og rutinerede nok til at kunne håndtere. De fleste eksperter da er også sikre på, at det bliver United, der kommer til at trække det længste strå, når kampen er forbi.

Dato og tid:

Kampen spilles på Old Trafford d. 25. februar kl. 21:05.

Skader og karantæner:

United er som nævnt voldsomt ramt af skader. Rooney, Schweinsteiger, Smalling, Borthwick-Jackson, Fellaini, Darmian, Young, Jones, Johnstone, Keane og Shaw er alle definitivt ude. De Gea er fortsat tvivlsom.

FC Midtjylland kan igen gøre brug af Jakob Poulsen, Johan Dahlin og Kristian Bak. Petter Andersson er tvivlsom.

Kampens Dommer:

István Vad fra Ungarn kommer til at styre slagets gang.

Mulige startopstillinger:

Manchester United:

Romero

Love – Rojo – Blind – Riley

Schneiderlin – Herrera

Lingard – Mata – Memphis

Martial

FC Midtjylland:

Andersen

Bak – Hansen – Bodurov – Novak

Sparv

Poulsen – Olsson – Sisto – Kadlec

Pusic

Hold øje med:

Vi nævnte allerede i optakten til sidste uges opgør, at unge Pione Sisto kunne komme til at blive en trussel for Uniteds defensiv. Talentet ‘svigtede’ ikke og leverede et mål og en assist i det opgør. Sisto er spilleren, der skal holdes nede, og så bør FCM ikke kunne blive farlige på Old Trafford.

Skribentens bud på resultatet:

United bør i morgen bevise, at de er et bedre hold end FC Midtjylland. Sidste uges fadæse må vaskes væk, så jeg spår en beskeden 2-0 sejr. 

Vidste du, at:

At FC Midtjylland har spillet mod engelske modstandere tre gange tidligere. De slog sidste år Southampton ud i kvalifikationen til Europa League, mens de i sæsonen 08/09 tabte i samme kvalifikationsspil til City. I torsdags blev United altså tilføjet den liste.
Manchester United har vundet fire ud af de seneste syv opgør mod danske modstandere.
Manchester United var også i sæsonen 11/12 at finde i Europa League efter et mislykket Champions League-gruppespil.
FC Midtjylland lykkede 12 mål ind i gruppespillet. Det var mere end nogen af de andre hold, der gik videre til finalespillet.
Wayne Rooney scorede tre gange sidste gang United spillede en Europa League-kamp. Det var dog ikke nok, da de alligevel blev slået ud af Athletic Bilbao.

Hvem spiller rivalerne imod:

FC Porto – Dortmund
Tottenham – Fiorentina
Napoli – Villareal
Liverpool – Augsburg
Rapid Wien – Valencia

TV:

Kampen bliver vist på 6eren. 

 

Overvejer du at rejse til Old Trafford? Vi guider dig på vej her

Tjek de gode tilbud på Manchester United-trøjer her

 

Køb Manchester Uniteds trøje hos Unisport.dk her (så støtter du OldTrafford.dk). 

Total
0
Shares
Forrige artikel

Pereira håber på tre i træk

Næste artikel

LvG: Spillerne skal være liderlige

Relaterede artikler
Total
0
Share