Optakt: Manchester United – Leicester City

Manchester United møder lørdag Leicester City på Old Trafford.

 

 

Manchester United fik onsdag den længe ventede sejr, da Northampton blev besejret med 3-1 I Liga Cuppen. Forud for opgøret var gået en mere end sløv periode, hvor tre nederlag på stribe havde sat Mourinho og hans mænd i en yderst presset situation. Northampton-kampen blev langt fra en ren walkover, som nogle måske havde ventet, da de undervejs var tydeligt, at de tre nederlag stadig sad dybt i spillerne. Heldigvis endte situationen lykkeligt, og Manchester United kunne på mål af Carrick, Herrera og Rashford endelig komme tilbage i det rigtige spor.

Én ting er Liga Cuppen, en anden er Premier League. Cupturnering er en god mulighed for breddespillerne til at få spilletid, men Premier League er bare vigtigst. Derfor skal spillerne nu også følge op på onsdagens resultat, hvis man fortsat skal tro på, at Manchester United har en rolle at spille, når der til maj skal uddeles sølvtøj i England. Kampen tilbage mod de øverste positioner i tabellen starter lørdag, når Leicester City gæster Old Trafford.

Det er igen blevet hverdag for sidste sæsons overraskende vinder. Her er det indtil videre blevet til syv point i de første fem kampe, hvor især N’Golo Kantes tilstedeværelse har været savnet. Når det er sagt, så er det langt fra en katastrofal sæsonåbning fra Leicester, og der er stadig gode muligheder for, at de kan genfinde noget af det momentum, som bar dem igennem sidste sæson. Det store spørgsmål er dog bare, om truppen i Leicester er bred nok til at koncentrere sig om både den hjemlige liga og Europæisk fodbold på samme tid. Tirsdag viste holdet svaghedstegn, da de blev sendt ud af Liga Cuppen af Chelsea. Her lukkede de unødvendigt Chelsea ind i kampen igen efter at have været komfortabelt foran med 2-0.

Den interne kamp kommer egentlig ikke på et særligt godt tidspunkt for nogle af mandskaberne, da begge hold har brug for medvind i den nuværende forfatning. Manchester United har fordelen af hjemmebane i lørdagens opgør, og det kan sagtens være det, som bliver udslagsgivende for kampens resultat. Det burde i hvert fald være muligt at overkomme mestrene på nuværende tidspunkt af sæsonen.

Leicester blev i sidste sæson rost for deres løbevillighed og gode omstilling, og det er selvfølgelig noget, der skal dæmmes op for, hvis United skal have alle tre point. Hvis de gør det, er der også alle muligheder for igen at komme tilbage i den vindende stime på Old Trafford.

Dato og Tid:

Kampen spilles lørdag d. 24/9-2016 klokken 13.30.

Skader og karantæner:

Det er endnu uvist, om Martial og Shaw bliver klar til lørdagens kamp. Her vil holdet foretage nogle sene test. Det forventes ikke, at hverken Jones eller Mkhtaryan bliver klar til kampen.

Leicester City må muligvis undvære Kasper Schmeichel, som har pådraget sig en muskelskade. Wasilewski har karantæne, mens Mendy heller ikke kommer i betragtning på grund af en skade.

Kampens dommer:

Mike Dean passer fløjten i lørdagens kamp

Mulige startopstillinger:

Manchester United:

De Gea

Valencia – Smalling – Bailly – Rojo

Herrera – Fellaini

 Lingard – Pogba – Rashford

Ibrahimovic

Leicester City:

Schmeichel

Simpson – Huth – Morgan – Fuchs

Mahrez – Amartey – Drinkwater – Albrighton

Okazaki – Vardy

Hold øje med:

Sidste sæsons store profiler, Mahrez og Vardy, er stadig et stort offensivt våben for Leicester City. Selvom ingen af dem ar fået en drømmestart på den nye sæson, så kan ingen betvivle deres evner. Det er helt afgørende, at Manchester United får lukket ned for de to, hvis de skal trække sig sejrrigt ud af lørdagens kamp.

Sagt om kampen:

”Vi har haft et formdyk i den seneste uge, men det er ikke noget, som bliver afgørende for resten af vores sæson. Det handler om, hvordan vi nu reagerer på det. Vi tog det første skridt i Liga Cuppen og nu skal vi bare fortsætte ad den sti”. – Michael Carrick

Skribentens bud på kampens resultat:

Det var vigtigt, at Manchester United fik sat en prop i den dårlige stime mod Northampton, men alt er dog ikke lykkeligt endnu. Der er stadig mange levn fra tiden under Louis van Gaal, og det virker fortsat ikke til, at spillerne er komfortable i de nye systemer. Det er ikke en proces, som sker over natten, men holdet burde simpelthen være kommet længere på nuværende tidspunkt. Jeg tror ikke, vi kommer til at se det polerede fodboldspil i de kommende uger, men Mourinho er også ligeglad. Lige nu handler det om at bygge momentum, og det kommer med sejre. Manchester United vil få problemer mod et løbestærkt mandskab som Leicester, men jeg tror alligevel, de formår at hente en snæver 1-0-sejr på Old Trafford.

Vidste du, at:

  • Manchester United er ubesejret i de seneste syv hjemmekampe mod Leicester City.
  • Tre af Leicesters seks sejre på Old Trafford kom før anden verdenskrig.
  • José Mourinho risikerer at lide tre nederlag på stribe for blot anden gang i sin tid i Premier League.
  • Mourinho har tabt 12 af sine seneste 23 Premier League kampe som manager.
  • Hvis Leicester taber, så vil de allerede nu have tabt ligeså mange kampe, som de gjorde i hele sidste sæson (3).
  • Jamie Vardy har scoret i tre ud sine fire kampe mod Manchester United.

TV:

Kampen vises på 6eren.

Hvem spiller rivalerne imod:

  • Liverpool – Hull
  • Middlesbrough – Tottenham
  • Swansea – Manchester City
  • Arsenal – Chelsea

 

Køb Manchester Uniteds nye trøjer her

Rejseguide: Få hjælp til at rejse til Old Trafford her

Forrige artikel

Wayne Rooney forsvarer sin nedtur: Selvfølgelig snakker folk

Næste artikel

Rooney bænket mod Leicester

ANNONCE