Referat: Reservespækket mandskab sejrede i Sydafrika

I Shinji Kagawas debut og til lyden af vuvuzelaer kunne Manchester United hive en forholdsvis uimponerende sejr på 1-0 med sig imod upåagtede AmaZulu.

Et reservespækket Manchester United-mandskab fik onsdag aften en fin start på optakten til den kommende Premier League-sæson med en 0-1-sejr over den sydafrikanske miniput AmaZulu.

Anders Lindegaard var førstevalg på målet, mens Jesse Lingard, Scott Wootton, Robert Brady og Frederic Veseli var nye ansigter i den reservespækkede startopstillingen.

Allerede efter halvandet minut tilspillede United sig sin første store chance i pre-season. Federico Macheda afsluttede fra kanten af feltet. Den sydafrikanske keeper kunne kun parere bolden ud til sin venstre side, hvor ‘Chicharito’, som så ofte set før, stod perfekt placeret. Reaktionstiden hos mexicaneren var dog ikke at højeste kaliber, og i stedet for et lynmål løb chancen ud i sandet.

Starten af kampen bød ellers på usammenhængende spil, hvor de mange nye og gamle ansigter skulle finde hinanden. Robert Brady på venstrebacken fik gjort fint opmærksom på sig selv, da han flere gange udfordrede på venstrekanten. Efter et lille kvarter var hans aggresivitet ved at give pote, men en fin redning af Kalilio i målet forhindrede et føringsmål til United.

Kikos kickstart
Der skulle gå 20 minutter af kampen, før United fik tilspillet sig sin næste store chance. Berbatov, som i dagens anledning var placeret i 10’er-rollen bag Kiko og Chicharito, fik frækt spillet Macheda fri i venstre side af feltet, og alene med keeperen satte han stensikkert bolden ind bag Kalilio til 1-0-føring til Manchester United.

Efter 40 minutter blev Jesse Lingard sendt alene af sted mod mål, men lige uden for feltet blev han stoppet af AmaZulus sidste mand i forsvaret. Kampens dommer havde dog ikke travlt med at finde et rødt kort frem i aftenens venskabskamp, så AmaZulu slap med en advarsel.

Ellers bød første halvleg på en række gode forsøg fra Macheda og en særdeles velspillende Berbatov, mens AmaZulu tre gange kom frem til fine forsøg – et af dem tvang Lindegaard ud i en flot redning ved højre stolpe.

Fremragende Lindegaard
Anden halvleg blev skudt i gang med to store United-chancer i løbet af det første minut. Berbatov, Lingard og Machedas forsøg på afslutninger blev dog ikke til mere end halve chancer.

AmaZulu svarede straks igen med et fint forsøg til kampens store, sydafrikanske profil, Goodman Dlamini, fra kanten af feltet. En fremragende redning af Anders Lindegaard skulle dog holde stillingen på 0-0.

Lindegaard måtte ud i fuld kropslængde igen efter 56 minutter, da et flot hovedstød fra AmaZulu snød det engelske forsvar. Endnu en stor redning fra danskeren forhindrede sydafrikanerne i at komme helt med ind i kampen.

En rodet affære
Med minutterne kom flere udskiftninger på begge hold, og de mange skift satte da også sit præg på kampen, som i ægte pre-season-stil blev mere rodet og usammenhængende. Den tidligere så skadesramte Davide Petrucci kom ind i stedet for en af kampens store oplevelser Jesse Lingard, mens håbet Ryan Tunnicliffe erstattede Paul Scholes. Også stortalentet på venstre back Tyler Blackett fik prøvet kræfter med førsteholdet.

Spillet fik lov at bølge frem og tilbage, mens AmaZulu pressede godt på for en udligning. Og de mange fans og seere fik da også lov til at vente på kampens mest ventede øjeblik helt til 88. minut, hvor Shinji Kagawa stod klar på sidelinjen til at spille den sidste del af kampen.

Nyindkøbet blev da også mødt af et gigantisk bifald, da han løb på banen i stedet for Chicharito. De få ventede minutter var dog ikke nok til, at Kagawa kunne nå at gøre noget specielt væsen af sig.

Kampens slutfase bød blandt andet på et fantastisk spark på overliggeren fra midtbanemand Davide Petrucci, men ellers formåede hverken AmaZulu eller Manchester United ikke at komme tæt på flere mål i sæsonens første pre-season-kamp, som dermed endte med en 1-0-sejr til ‘De Røde Djævle’.

AmaZulu 0 – 1 Manchester United
’20 – 0-1: Federico Macheda (Assist: Berbatov)