Resume: United sikrer videre avancement efter vanvidsdrama mod Liverpool

Eftermiddagens FA Cup kamp ville ingen ende tage. Det er længe siden, vi har set et så underholdende derby mellem Manchester United og Liverpool.

Ovenpå 120 minutters fodbold kommer kampen nok til at skrive sig ind i historiebøgerne. I hvert fald for Uniteds vedkommende. Vi var vidner til en vaskeægte neglebidder, hvor kampen bølgede frem og tilbage, og hvor man som seer konstant havde pulsen oppe. Der var simpelthen ikke tid til at kigge væk, før der opstod en stor chance i en af enderne.

United startede som fyr og flamme og lagde et stort pres ned mod gæsternes mål. Der skulle blot gå 10 minutter før McTominay kunne prikke bolden ind bag en chanceløs Kalleher. Trods scoringen buldrede hjemmeholdet videre og spillede sig frem til flere store chancer, som desværre ikke blev udnyttet.

Omkring halvvejs i første halvleg begyndte Liverpool at komme bedre ind i kampen, men uden at være farlige på samme måde som hjemmeholdet. United var blevet advaret kort tid forinden og efter 44 minutter gik den ikke længere. En heldig, men også selvforskyldt scoring, hvor Liverpools Quansah fik lov til at vade igennem Uniteds midtbane og forsvar. Det resulterede i en afrettet afslutning fra McAllister, der sneg ind bag Onana.

Som vi så ofte før har set i denne sæson, er United sårbare. Blot et minuts penge efter 1-1-scoringen kunne Salah gøre det til 2-1. Effektivt og moden fodbold fra Liverpool, men stik imod spil og chancer i løbet af kampens første halvleg.

I løbet af anden halvleg gjorde Liverpool det bedre og var det mest dominerende hold. I modsætning til første halvleg formåede Liverpool ikke at udnytte deres chancer, og dem havde de mange af. En del af skylden ligger hos en velspillende Onana, der igennem hele kampen stod en rigtig god kamp både med fødder og hænderne.

Ligesom kampen var ved at dø ud, udlignede United til 2-2 i det 87. minut. Lidt ud af det blå dukkede bolden op for fødderne af Antony, der – modsat så ofte, når han modtager bolden – valgte at afslutte mod mål med det samme. En vigtig scoring af en meget udskældt spiller, der indtil i dag kun havde scoret et enkelt mål i alle turneringer i løbet af sæsonen. I kampens allersidste sekund kunne Rashford endda afgøre kampen, da Eriksen lagde en millimeter præcis aflevering ned i bagrummet, men englænderen missede.

Kampen måtte derfor ud i forlænget spilletid. Det var tydeligt, at kræfterne var ved at løbe ud hos begge hold. Derfor blev der foretaget flere udskiftninger, og de indskiftede spillere viste at få en afgørende rolle i de afsluttende 30 minutter.

Først var det Liverpool, der kom på tavlen og gjorde det til 3-2, efter at  indskiftede Harvey Elliot prøvede lykken fra distancen, og endnu en gang i kampen kunne udeholdet profittere af et afrettet skud. I anden halvleg af den forlængede spilletid satte United sig tungt på spillet, og det virkede som om, at United spillerne havde mest benzin tilbage i tanken. Nye friske spillere i form af Antony og Amad Diallo kom ind og pressede højt, og Liverpools mandskab lignede et mandskab, der var brækket over på midten. I det 112. minut gik den ikke længere for Liverpool. Målscoren til 3-3 var Rashford, der fik revanche efter flere brændte chancer.

Godt som de fleste, både spillere og seere, troede, at kampen skulle ud i en afgørende straffesparkskonkurrence, stak Garnacho og Amad Diallo i en 2 mod 1 situation af ned mod Liverpools mål. Garnacho drev den så længe han kunne og spillede den på et perfekt tidspunkt til Diallo, der trods en lidt spidsvinkel kunne banke bolden i mål og afgøre kampen. Kort tid efter blev kampen fløjtet af, og United er nu klar til dette års semifinaler i FA Cuppen.

Matchvinder: »Det bedste mål i min karriere«