Rooney sikrer god start på Champions League

David Moyes og Manchester United fik en fremragende start på årets Champions League, da Leverkusen fik smæk på Old Trafford.

United fik en fremragende start på årets Champions League, da det her til aften blev til en sikker sejr på 4-2 mod tyske Bayer Leverkusen. Dermed fik David Moyes den bedst tænkelige start på den fineste europæiske klubturnering af dem alle.

Foruden debut i Champions League til manager David Moyes, gav kampen også debut i det fornemme selskab til nyindkøbte Marouane Fellaini. Belgieren spillede en glimrende kamp centralt på midten, hvor han skærmede fornemt af foran forsvaret og også bidrog med lidt offensivt.

Hjemmeholdet lagde ud med masser af boldbesiddelse og højt genpres, hvilket ikke passede tyskerne, som i lange perioder af kampen ikke skabte noget offensivt. Samtidig virkede Leverkusens defensiv ikke altid lige skarp.

Wayne Rooney var igen iklædt pandebånd, og det kan være angriberen skal holde fast i dette. Han fortsatte i hvert fald fra weekends kamp mod Crystal Palace med det fine spil, og krydrede det i dag med to scoringer. Det burde nok være blevet til et hattrick, da Rooney på forunderligvis brændte en kæmpe chance kort før Leverkusens udligning til 1-1.

Defensivt stod United ikke lige så stærkt som tidligere i denne sæson, og Leverkusen kom på deres sporadiske besøg i United-feltet frem til et par muligheder. Første tyske scoring kom efter lidt passivt forsvarsspil, og en afslutning der ramte Carrick på vejen, mens anden scoring kom da en bold ikke blev clearet i feltet.

Ros til United og David Moyes, der kan dog endnu arbejdes med skarpheden. Defensivt burde Leverkusen ikke have fået lov at score to mål, mens der i offensiven godt kunne være faldet flere mål af. Dog en godkendt præstation i første kamp i årets Champions League, med positive og gode takter hele vejen rundt.

I den anden kamp i pulje A, sejrede ukrainske Shakhtar Donetsk med 0-2 i udekampen mod Real Sociedad. Næste kamp for United i Champions League er i netop Shakhtar Donetsk.

United 4 – 2 Leverkusen

David de Gea
Chris Smalling – Rio Ferdinand – Nemanja Vidic – Patrice Evra
Antinio Valencia – Marouane Fellaini – Michael Carick – Shinji Kagawa
Wayne Rooney – Robin van Persie

Udskiftninger:
71′ Ashley Young ind, Shinji Kagawa ud.
80′ Tom Cleverley ind, Marouane Fellaini ud.
86′ Chicharito ind, Wayne Rooney ud.

Ubenyttede reserver:
Anders Lindegaard, Jonny Evans, Fabio, Anderson.

Målscorere:
22′ 1-0 Wayne Rooney.
54′ 1-1 Simon Rolfes.
59′ 2-1 Robin van Persie.
70′ 3-1 Wayne Rooney.
79′ 4-1 Antonio Valencia.
88′ 4-2 Ömer Toprak.

Leverkusen:
Leno; Spahic, Boenisch, Toprak, Donati; Rolfes, Can, Reinartz; Son (64′ Bender), Sam (78′ Kruse), Kiessling (78′ Derdiyok).

Forrige artikel

U19: Målrigt i premieren

Næste artikel

Rooney: Glad for 200 mål

ANNONCE