SAF undviger turbulent sag

Sir Alex Ferguson nævner nærmest ikke et af de mest kontroversielle og kostbare skænderier i sin nye selvbiografi.

Sir Alex Fergusons selvbiografi har været ventet med spænding i hele fodboldverdenen, hvor den er både imødeset og frygtet.

Blandt fans har der været håb om en forståelse og forklaring af nogle af Sir Alex Fergusons mange kontroversielle episoder gennem årene. Ikke mindst sit opgør med de to rigmænd John Magnier og JP McManus, som på det tidspunkt var storaktionærer i Manchester United.

Opgøret mellem de to parter handlede om hesten Rock of Gibraltar og førte til en længerevarende krig internt i klubben med manager på den eneste side og de to storaktionærer på den anden. Sagen mundede ud i et forlig og resultatet af rigmændende stigende indflydelse i klubben mundede til sidst ud i Glazer-familien let kunne komme til fadet.

Læs selv bogen her

Derfor havde mange fans og journalister haft et håb om at få en større indsigt eller nogle indrømmelser fra affæren, men opgøret nævnes kun i en meget lille paragraf i bogen.

The Guardians Owen Gibson skriver på sin blog:

– Når man tænker på hvor central sagen var i Fergusons seneste år som manager, så er opgøret med Magnier og McManus nærmest ikke sket. Det var det bitre opgør over Fergusons rettigheder til hesten, som direkte førte til Glazers overtagelse, forklarer Gibson.

– Sagen nævnes kun i et par sætninger, hvor Ferguson indrømmer at det var en akavet situation, men at den på intet tidspunkt påvirkede hans ledelse i klubben, skriver Gibson.

Ifølge Ferguson, så er han nu igen på god fod med John Magnier og skænker altså ikke noget til konsekvensen af det bitre opgør.

På dagens pressemøde i forbindelse med lanceringen forklarede Ferguson at det er et krav i forliget, at der ikke udtales mere om sagen.

Du kan købe Sir Alex Fergusons selvbiografi her

Forrige artikel

Sir Alex: Keane gik langt over stregen

Næste artikel

Sir Alex Ferguson bakker Moyes op efter svær sæsonstart

ANNONCE