Solskjær-ros til rekord-Shoretire

Shola Shoretire skrev sig torsdag aften ind i de ganske omfattende historiebøger i Manchester United, da han blev klubbens yngste debutant nogensinde i en europæisk kamp. Den 17-årige høster også roser fra sin norske manager.

Lad os bare være ærlige, der var ikke vanvittigt meget at huske gårsdagens målløse Europa League-dyst mod Real Sociedad for. Men måske kan opgøret have sit snit af historien vingesus over sig.

For med et lille kvarter tilbage blev der nemlig tilføjet et nyt kapitel til Uniteds alenlange historiebøger, da Shola Shoretire blev sendt i aktion. Dermed blev den unge offensivspiller klubbens yngste debutant nogensinde i en europæisk kamp. 17 år og 23 dage gammel, eller ung om man vil, slår den tidligere rekord, som nordirske Norman Whiteside ellers besad, da han fik sin debut i en alder af 17 år og 131 dage, mens Mason Greenwood var yderligere 25 dage ældre, da han første gang fik europæiske græs under støvlerne.

Shoretire fik efterfølgnede også roser af manager Ole Gunnar Solskjær. 

– Han er en ung gut, som vi har en stor tiltro tili. Han har en god attitude, han er atletisk, tekniske rigtig, rigtig dygtig og træffer de rette valg på banen. Vi vil sørge for gradvist at få ham ind på holdet, men han har benene solidt placeret på jorden og forhåbentlig vil vi se meget mere til ham i fremtiden, siger Solskjær til SkySports. 

– Han har nogle egenskaber, som vi tror kan gøre ham til en god spiller. De 15 minutters indhop er en platform og det er noget, han kan bygge videre på og noget, han vil huske på. Selvfølgelig havde han nok husket det tydeligere og nydt det yderligere, hvis der havde været fans på tribunerne, men jeg er sikker på, at fansene vil få meget mere at se til ham i fremtiden. 

Shoretire, som kom til klubben som 9-årig, skrev sin første professionelle kontrakt den 8. februar i år og debuterede for førsteholdet med et kort indhop i weekendens ligasejr over Newcastle United, hvor han desuden blev den syvende yngste spiller nogensinde til at optræde for De Røde Djævle. 

Køb den nye Manchester United trøje her via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

 
Forrige artikel

Solskjær: Vi går en afgørende tid i møde

Næste artikel

United mod Zlatan og co i Europa League

ANNONCE