U19: Nederlag i Ukraine

Et sent mål sænkede Uniteds unge talenter i eftermiddagens UEFA Youth League-opgør mod Shakhtar Donetsk.

En dårlig generalprøve giver en god premiere. Lad os håbe det gamle ordsprog kan leve op til dette, når United senere i aften møder Shakhtar Donetsk. Uniteds u19-mandskab tabte nemlig med 2-1 i eftermiddagens generalprøve.

United fik en god start på UEFA Youth League, da man i første runde slog Leverkusen hjemme i Salford med 4-3. Samtidig tabte Shakhtar første opgør i spanske Sociedad. Men kampen i Ukraine blev aldrig let for Nicky Butt og hans unge talenter.

Efter blot tre minutter blev et frispark rettet af i muren af Callum Evans. United var derefter under pres, og kun gode redninger i målet af italienske Pierluigi Gollini og fint forsvarsspil af blandt andet cypriotiske Nicholas Ioannou sikrede at United gik til pause kun bagud med en enkelt.

United var bedre med i anden halvleg, hvor Ben Pearson, Joe Rothwell og Andreas Pereira blandt andet havde nærgående forsøg. Men målet kom først et kvarters tid før tid, og hvem andre end James Wilson var manden bag Uniteds mål.

Wilson kom mere ind i kampen, da United satte Ashley Fletcher på banen og begyndte at spille med to rene angribere. Målet kom efter et fremragende indlæg af Pearson, som Wilson sikkert headede i kassen.

Shakhtar lagde pres på i slutminutterne, og det gav pote kort før tid da hjemmeholdet fik scoret til 2-1. En måske lidt heldig sejr til Shakhtar Donetsk, i en kamp som United havde stor ære af. Flere gode præstationer over hele linjen, og masser af positive ting at tage med sejr videre i turneringen.

I den anden kamp i gruppen vandt Real Sociedad med hele 5-1 over Leverkusen, og spanierne fører nu puljen med maksimum point foran United. Netop Sociedad er modstanderen i de to næste kampe for United.

Shakhtar u19 2 – 1 United u19

Pierluigi Gollini
Callum Evans – Liam Grimshaw – Nicholas Ioannou – Sean Goss
James Weir – Joe Rothwell – Ben Pearson – Andreas Pereira
Sam Byrne – James Wilson

Udskiftninger:
14′ Joshua Harrop ind, Sam Byrne ud.
63′ Ashley Fletcher ind, Callum Evans ud.

Ubenyttede reserver:
Dean Henderson, Louis Rowley, Matthew Willock, Ben Barber, Ryan McConnell.

Målscorere:
3′ 1-0 Zinchenko.
76′ 1-1 James Wilson.
87′ 2-1 Bezuglyy.