United forpurrede mesterskabsfesten med sensationelt comeback

Manchester United spillede en forfærdelig første, men fantastisk anden halvleg. De vendte 2-0 til 3-2 og tog hjem fra Etihad med et af sæsonens største resultater.

Manchester United-fans i Danmark, England og alle andre steder i verden kan gå i byen med armene over hovedet lørdag aften. For Jose Mourinhos mandskab leverede et historisk comeback på Etihad og fik smadret Manchester Citys mesterskabsfest fuldstændig i en kamp, hvor Paul Pogba lukkede munden på alle kritikerne. Franskmanden scorede to mål, og Chris Smalling blev matchvinder. Men inden da skulle United-fansene grueligt meget igennem.

Manchester Citys engagement i kampen var forude for kampen lidt af et spørgsmålstegn. På den ene side kunne de med en sejr over ærkerivalerne fra Manchester United sikre sig mesterskabet lørdag til stor fryd for deres fans.  På den anden side tabte de 3-0 til Liverpool i Champions League i onsdags og har et returopgør på hjemmebane i næste uge.

Prioriteringen kom til udtryk i startopstillingen. Både Kevin de Bruyne og Sergio Aguerö var bænket fra start, og Pep Guardiola stillede op uden nogle rigtige angribere.

Kampen startede ud i et højt tempo, og allerede efter fem minutter var det tæt på at få først Antonio Valencia og så Ashley Young til at se uheldige ud. Højrebacken blev overløbet på kanten, og venstrebacken gled i feltet, så det hårde, flade indlæg ramte englænderen på hånden. Raheem Sterling skreg som en gal for straffespark, men dommeren fløjtede ikke. Manchester United var heldige i den situation.

Allerede fredag havde Manchester Citys manager fyret gevaldigt op for kedlerne af følelser og had mellem de to klubber ved at påstå, at Paul Pogba var blevet tilbudt til ham i januar måned. Men trods det – og de potentielle mesterskabschancer – var hjemmeholdets fans underligt stille i den første del af kampen. Og det til trods for, at de for en gangs skyld havde fuldt hus på stadion.

City-scoring og United faldt sammen

Men efter 25 minutter fik de lyseblå på Etihad desværre noget at juble over. United-anfører Antonio Valencia gav et fuldstændigt unødvendigt hjørnespark, som City scorede på. Bolden blev smækket ind i panden på Vincent Kompany, der viftede Chris Smalling af sig, som var United-spilleren bare en irriterende flue, inden han headede den ind i netmaskerne.

Fem minutter senere fik hjemmeholdet de røde til at ligne træningskegler. Med hurtigt kombinationsspil tryllede de sig indimellem og forbi Nemanja Matic, Ander Herrera og Eric Bailly før Ilkay Gundogan sparkede den forbi en chanceløs David de Gea. 2-0 – og der begyndte så småt at lugte af mesterskabsfest.

Og bolden var nærmest ikke blevet givet op igen, før Manchester City endnu en gang fik spillet sig frem til en stor chance. Raheem Sterling fik en lidt presset en-mod-en-situation mod Uniteds spanske målmand og sparkede heldigvis langt over. Pep Guardiolas mandskab lignede et mesterskabshold. Jose Mourinhos drenge lignede nogle, der allerede var på vej i bad.

Bombardementet fortsatte resten af første halvleg, og alene Raheem Sterling havde to kæmpe chancer. Manchester United var heldige, at de gik til pause 2-0, for kampen kunne nemt have været lukket og slukket på det her tidspunkt. Og for første gang siden oktober 2015, havde ”de røde djævle” præsteret at spille de første 45 minutter uden et eneste skud på mål.

Et nyt hold kom på banen

Det kunne ikke blive meget værre for United. Og heldigvis blev det meget, meget bedre.

Otte minutter inde i anden halvleg kom spændingen tilbage i opgøret, da Paul Pogba på under fem minutter scorede to mål og kunne have givet to store fuckfingre til hele det samlede pressekorps på Etihad, der allerede var i gang med at skrive hans Manchester United-nekrolog.

Først blev han spillet fri igennem af en brystkasseaflevering fra Ander Herrera, der havde fået et godt indlæg fra Alexis Sanchez. Kort tid bagefter blev chileneren noteret for en assist, da han med en høj bold fandt franskmanden i et flot dybdeløb. Pogba svigtede ingen af gangene og virkede for en gangs skyld som en, der godt kunne blive kaptajn for Manchester United en dag.

Festkagen begyndte langsomt at falde sammen på Etihad, og rollerne på banen virkede fuldstændig modsatte af, hvordan de var i første halvleg. De røde viste gejst og fight, City var pludselig de modløse og idéløse. Og som i en drønhed, urealistisk drøm scorede Chris Smalling pludselig til 3-2. Alexis Sanchez sparede et perfekt indlæg på frispark midtvejs oppe på Citys banehalvdel, og den tidligere Fulham-spiller, der i første halvleg virkelig lignede en Fulham-spiller, sparkede den sikkert ind som var han Ruud van Nistelrooy. 3-2 – og United øjnede en sensationel sejr.

Marginalerne var med United til sidst

Og det virkede som om, at de højere magter var med på, at United skulle smadre Citys mesterskabsfest. I hvert faldt overså dommeren et klokkeklart straffespark og direkte rødt kort til Ashley Young, der han fuldkommen slagtede indskiftede Sergio Aguerö i Uniteds felt.

Mod slutningen af kampen pressede Manchester City gevaldigt på. David de Gea måtte diske op med en super redning, og de lyseblå ramte også indersiden af stolpen i forbindelsen med et hjørnespark. Men scoret igen fik de ikke, og dermed kom Jose Mourinho hjem med et af sæsonens største resultater. Og for en stund har vi alle glemt, at Manchester City er 13 point foran i tabellen.