United snuppede alle tre point på Emirates

Så lykkedes det. United fik første udesejr i denne sæson, da van Gaals tropper i dag kunne tage alle tre point med hjem fra Emirates.

United har traditionelt et godt tag på Arsenal, og i dag blev det altså så til sejr nummer 21 i Premier League for United mod Arsene Wengers mandskab. Men det holdt hårdt.

Inden dagens kamp var der spørgsmålstegn ved flere spillere, ligesom skadeslisten fortsat var lang. Der var spekulationer om endnu et systemskifte fra van Gaals side. Så der var med spænding set frem til startopstillingen.

Kampen bød også på et gensyn med Danny Welbeck, der blev solgt til Arsenal i sommers. Den tidligere United-angriber gjorde det godt for hjemmeholdet, hvor han med sit store arbejdsområde flere gange skabte muligheder. Han burde dog selv have scoret i første halvleg, men de Gea reddede sikkert i målet.

Nyt formationsskifte

Efter flere gange at have spillet med fire mand i bagkæden, gik van Gaal i dag over og spillede med tre mand i forsvaret, samt med Shaw og Valencia som wingbacks. Det gav et nærmest historisk ungt forsvar, hvor Smalling, Blackett og McNair skulle holde styr på Welbeck, Sanchez og co.

Det blev dog hurtigt til en ændring, da Luke Shaw måtte lade sig skifte ud. Den engelske venstreback vred om på foden og kunne ikke fortsætte. Hans erstatning, Ashley Young, kom dog ind og leverede en glimrende indsats på kanten, hvor han viste gode takter både offensivt og defensivt.

De unge leverede en godkendt indsats. Blackett kom flere gange imellem på indlæg og fik clearet bolden, men var et par gange lidt for langsom i egen boldomgang, mens McNair endnu engang leverede en fin præstation. Meget var sagt og skrevet om Alexis Sanchez inden opgøret, men chileneren endte med at blive holdt i kort snor, og kom ikke frem til de store chancer.

Tynd offensivt – stærk de Gea

Endnu engang var David de Gea stærkt spillende i målet, og holdt med flere sublime redninger Arsenal fra at score i første halvleg. Den spanske keeper havde været tvivlsom op til kampen, efter han måtte stå over i de netop afviklede landskampe. Men heldigvis var han fit for fight i dag, og var atter en af Uniteds bedste.

Offensivt skabte United ikke meget i første halvleg, hvor et langskud fra Di Maria var eneste mulighed. Van Persie virkede på ingen måde som en angriber i topform og med tro på tingene, og James Wilson bidrog næsten med mere løbevillighed og energi end hollænderen i de sidste tyve minutter.

Offensiven blev ikke meget bedre i anden halvleg, uden at profilerne Rooney, van Persie og Di Maria for alvor kom ind og blev dominerende. Fellaini og Carrick arbejdede kampen igennem stenhårdt på midten, og kan være tilfredse med deres præstationer.

Første udesejr kom i hus

Med Falcao ude med skade og en van Persie ved siden af sig selv, hænger meget ansvar på Rooneys skuldre. Anføreren nettede forleden to gange for England i opgøret mod Skotland, og i dag fik han også scoret for United.

Anføreren gjorde det til 0-2, da han fik en friløber midt fra banen. Arsenal havde kastet det hele frem i forsøget på at få udlignet Uniteds føring, der kom efter Valencia sendte bolden ind på Kieran Gibbs, der fik sendt bolden i nettet.

United burde have scoret til 0-3, men Di Maria valgte at være for smart i hans friløber kort før tid og sendte bolden forbi målet. Kort efter bragede indskiftede Olivier Giroud bolden i nettet, og de sidste par minutter blev mere spændende end nødvendigt.

Det holdt, og United vandt dermed 1-2 og fik hevet sæsonens første udesejr i hus. Det holdt hårdt, spillet var ikke kønt, men der blev arbejdet stenhårdt over hele linjen. Med sejren er United nu oppe som nummer fire, lige foran Arsenal.