United vinder EFL Cuppen!

To Zlatan-mål var med til at sikre United sejren mod Southampton i dagens EFL Cup-finale.

Der var en enkelt overraskelse i Uniteds startopstilling. Jesse Lingard var af Jóse Mourinho blevet foretrukket, og den unge englænder havde inden opgøret også gode minder fra Wembley. Så måske godt set af Mourinho.

Kampen startede ikke godt set med United-briller. Southampton angreb hele tiden og var meget farlige over kanterne. United-spillerne derimod virkede ufokuserede og kunne ikke få spillet til at fungere.

Efter 10 minutter fik United en stor advarsel. Cedric Soares kom igennem i Uniteds venstre forsvarsside efter en fejl fra Rojo. Soares fandt den nye Southampton-angriber Gabbiadini. Italieneren satte bolden i nettet og var i gang med at juble. Linjedommeren havde dog et andet syn på sagen. Han havde flaget i vejret, og målet blev annulleret for offside. Det var en forkert kendelse.

Men sådan er fodbold nu en gang. Fem minutter senere fik Ander Herrera et frispark 30 meter fra målet. Det var ikke noget problem for Zlatan ibrahimovic, der bankede sit første frisparksmål for United i kassen. United var foran. Lidt i mod spil og chancer.

Southampton-spillerne fortsatte dog ufortrødent. De spillede bedst og kom frem til flere chancer. David de Gea skulle to gange ud i fuld længde for at afværge forsøg. United-spillerne var rystede.

Men igen slog United til i den anden ende. Efter småspil i venstre side fandt Marcos Rojo en helt fri Jesse Lingard midt for mål. Offensivspilleren ved godt, hvordan man scorer på Wembley, og han satte bolden køligt i nettet. 2-0 til United.

En føring, der ville have været god at have med ned til pauseteen, men Southampton blev ved at bide fra sig. Nathan Redmond sled sig fri i højre side, og serverede bolden for Gabbiadini. Denne gang vinkende linjedommeren ikke for offside, og så stod den pludselig 2-1. Spændingen var intakt.

Anden halvleg var ikke meget mere end to minutter gammel, førend David de Gea skulle hive en stor redning ud af af ærmet. Efter et hjørnespark endte bolden ved Nathan Redmond, der første gang bakede på kassen. Men De Gea var på plads. Lige indtil det efterfølgende hjørnespark.

Her formåede United igen ikke at ekspedere bolden væk. Og så var måltyven Gabbiadini igen på plads. 2-2. Et fornemt comeback af Southampton.

Southamptons pres fortsatte lidt, og det var flere gange ved at være farligt. Omtrent midtvejs i anden halvleg kom United dog lidt med. Med et kvarter igen havde Jesse Lingard chancen. Men tæt under mål sparkede han bolden snert over mål.

Tidligere i dette referat blev Zlatan nævnt, da han efter et kvarter sparkede United i front. Siden var det ikke meget, man så til svenskeren. Men er der en ting, man ved om svenskeren, så er det, at han altid slår til, når det gælder.

En omstilling endte ved Ander Herrera, der sendte en god bold ind i panden på Zlatan, der tre meter fra mål headede bolden ind. 3-2. Fellaini ind. Nu skulle sejren køres hjem.

Det blev den også. United vandt i en kamp, hvor de langt hen af vejen var det næstbedste hold på banen.