United vinder intenst opgør mod Liverpool

Manchester United vinder rivalopgøret mod Liverpool med 2-1, og dermed er sæsonens første point på tavlen. Med sejren overhaler de røde djævle også Liverpool i tabellen.

Den skuffende indsats mod Brighton i første ligakamp blev i sidste weekend fulgt op af en decideret horribel præstation på udebane mod Brentford. De røde djævle havde derfor meget at bevise i aftenens arvefjendeopgør mod Liverpool.

Det var derfor også nemt at have bange anelser, inden opgøret blev fløjtet i gang. I sidste sæson endte det tilsvarende opgør på Old Trafford med en stor afklapsning, da Liverpool-spillerne kunne rejse hjem med en 0-5 sejr i bagagen.

Forud for dagens kamp marcherede United-fans i fælleskab mod Old Trafford for at vise deres utilfreds med Glazer-familiens ejerskab. Derudover var opfordringen, at fans skulle udeblive fra stadion til selve opgøret.

Om det var denne energi, passion og fightervilje for klubben, som havde smittet af på spillerne, er ikke til at vide. Men spillerne var som forvandlede til kampens begyndelse.

Kampen blev indledt i et højt tempo med mange dueller. United turde at gå højt i presset, og da presset tilmed også var sammenhængende og aggressivt, så gav det flere muligheder i starten af opgøret. Dette gav pote efter et kvarters spil.

Anthony Elanga og Christian Eriksen spillede et-to i venstre side, hvilket gav svenskeren plads til at slå et fladt indlæg i feltet, hvor Sancho stod. Med en skudfinte sendte han Liverpools bagkæde ud efter pølser, hvorefter han nemt kunne sparke bolden ind i venstre målhjørne.

Efter føringsmålet ændrede kampbilledet sig.

Liverpool åd sig lige så stille ind i kampen, og i sidste halvdel af første halvleg var hjemmeholdet presset langt tilbage på egen banehalvdel. Liverpool var meget tæt på at udligne kort inden pausen, da Bruno Fernandes var på vej til at sparke bolden i eget net efter et hjørnespark. Heldigvis afværgede Martinez på stregen.

Anden halvleg startede på samme måde, som første halvleg blev afsluttet. Liverpool klart mest på bolden, hvor United var komfortable med at være afventende. Liverpools hold blev flyttet langt op på Uniteds banehalvdel, hvilket gav plads i bagrummet. Det blev udnyttet kort inde i anden halvleg.

Netop indskiftede Anthony Martial opsnappede en løs bold midt på banen og kunne sende Rashford alene ned mod Liverpools mål. Den hurtige frontløber, som inden kampen ikke havde scoret i Premier League siden januar, bevarede overblikket og udplacerede køligt Alisson.

Dette gav Liverpool endnu mere spilovertag, men de kunne ikke udnytte dette til at skabe store åbne chancer. Efter 81 minutter reducerede Mohammed Salah dog efter klumpspil i feltet. De sidste 10 minutter af kampen var ren belejring, uden at Liverpool for alvor kom tæt på en udligning.

Manchester United overhaler efter dagens kamp Liverpool i tabellen og ligger pt. på en 14. plads.

Kampinfo: Manchester United 2-1 Liverpool

1-0: Jadon Sancho 16′

2-0 Marcus Rashford 53′

2-1: Mohammed Salah 81′

Startopstilling: Store rokader i Uniteds defensiv

Ten Hag: De kan spille f***ing god fodbold