Zlatan i hopla mod West Bromwich

Zlatan Ibrahimovic var endnu engang manden bag sejren, og United nærmer sig nu toppen af Premier League.

Med blot syv dage til juleaften har de fleste masser af gøremål, men et af de vigtigste må alligevel være, at have tid til at nyde det intense juleprogram i Premier League. I dag var United i aktion på the Hawthorns, hvor formstærke West Bromwich tog i mod Mourinhos tropper.

Og det blev da heller ingen let opgave for de røde djævle. For på trods af en drømmestart til United, var hjemmeholdet godt med i kampen, og havde flere ganske gode muligheder kampen igennem.

Hvem andre end Zlatan Ibrahimovic sparkede United i gang, efter bare fem minutters spil. Svenskeren sendte bolden ind bag Ben Foster, efter et fremragende indlæg fra Jesse Lingard. Flot detalje af Lingard, der var valgt til højrekanten i dag på bekostning af Juan Mata, og Lingard bidrog med masser af løb i dybden og tempo. Det var tydeligt at se, at en del af taktikken var at få Lingard ind i rummet bag Zlatan.

Foruden Lingard var også Antonio Valencia ny mand i startopstillingen i forhold til onsdagens opgør ude mod Crystal Palace. Højrebacken var ude med karantæne mod Palace, men var atter tilbage fra start i dag. Samtidig var der gensyn med Chris Smalling, som efter en længere skadespause kom ind og fik de sidste par minutter på banen.

Det tidlige føringsmål gav United ro i spillet, og i perioder flød kombinationerne fint over hele banen. Chancerne var der da også, blandt andet hamrede Rooney på overliggeren, mens Lingard kort før pausen bragede kuglen over mål fra kanten af det lille felt.

Hjemmeholdet var dog ikke uden evner, og specielt var målfarlige Salomon Rondon en trussel foran David de Gea i United-buret. Rondon nettede tre gange i midtugens runde, og havde et par gode muligheder i løbet af de første 45 minutter.

United har tidligere på efteråret haft svært ved at lukke kampene, og derfor smidt nogle point, som har kostet dyrt i stillingen. I dag fik man så det vigtige mål til 0-2 kort efter pausen, og endnu engang var det med en vis svensker i hovedrollen.

Zlatan gik elegant forbi et par forsvarsspillere, inden han trykkede af mod kassen. Bolden blev lidt heldigt rettet af og snød fuldstændig Foster i målet, og United var nu for alvor på sejrskurs.

Efter scoringen fulgte en periode med en del fejl fra begge mandskabers side, samtidig blev der brugt en del krudt på frispark og små bataljer over alt på banen. Hjemmeholdets Salomon Rondon burde have set rødt, da han gav Marcos Rojo en god gammeldags lussing, men dommer Anthony Taylor valgte at give de to kamphaner et gult kort hver.

Den sidste del af kampen var uden den store nerve. West Bromwich blev aldrig rigtig farlige, mens United virkede til at gå et gear eller to ned for at spare på kræfterne forud for juleprogrammet.

Med aftenens sejr er United nu for alvor ved at banke på til top-4 igen, og alt efter morgendagens resultater, vil der kunne være fire point op til en af de vigtige pladser i toppen. United kan nu holde ni dages kamppause, inden det gælder en hjemmekamp mod Sunderland på Boxing Day.