Bag om Peter Kenyon

Den styrtende rige russer Roman Abramovich købte den første juli i år Chelsea, og siden har han brugt lidt over en milliard kroner på spillerindkøb. Roman…

Den styrtende rige russer Roman Abramovich købte den første juli i år Chelsea, og siden har han brugt lidt over en milliard kroner på spillerindkøb. Roman Abramovich købte spillere i diverse storklubber i hele verden. United fik også et tilbud på Seba Veron, som hurtigt skrev under med Chelsea. Den 8. september kom det frem at Peter Kenyon følger i Verons fodspor.

Dette kom som et kæmpe chok for mange, da Peter Kenyon sagde farvel, eftersom han siden sin barndom har støttet Manchester United. Han så bl.a. United vinde Europa Cuppen på Wembley i 1968.

Peter Kenyon fik cirka 600.000 pund om året hos Manchester United, eftersigende er den årsløn steget til en eller to millioner pund, altså en enorm lønstigning.

I 1986 begyndte Peter Kenyon at arbejde i Umbro og blev hurtigt ansvarlig for Umbros Europæiske aktiviteter. I 1994 blev han yderligere forfremmet til vicedirektør for det verdensomspændende Umbro.

I 1997 blev Peter Kenyon ansat i Mancester United som vicedirektør efter at have forladt sin post i Umbro. Den 1. august 2000 overtog han den daværende direktør Martin Edwards’ plads og kunne kalde sig direktør i Mancester United PLC.

Peter Kenyon har gjort det utroligt godt i Manchester United. Tre mesterskaber er det, han sportsligt har opnået mens han var direktør United. Derudover har han hjulpet med til at United har fået den utroligt stærke økonomi klubben har i dag. Det var blandt andet Peter Kenyon der fik den £30 millioner store sponsorkontrakt med Vodafone i hus og også i aftalen med Nike spillede Kenyon en vigtig part. Peter Kenyon var også en vigtig brik i at Sir Alex Ferguson i 2001 forlængede sin kontrakt, på trods af at han havde tanker om at gå på pension. Han fik også David Beckham til at forlænge sin kontrakt med Manchester United. Dog solgte han senere Beckham til Real Madrid.

Peter Kenyon var også med til at få spillere som Ruud van Nistelrooy, Juan Sebastian Veron og Rio Ferdinand til klubben.
Sidstnævnte blev verdens dyreste forsvarsspiller, da han i sommeren 2002 skiftede til Old Trafford for 350 millioner kr.

Uniteds nye direktør er den 46-årige David Gill, som kom til United i 1997 efter at have været ansat i First Choice Holidays.
Gill tiltrådte i United på en ledende stilling, og er nu blevet forfremmet til stillingen med den fornemme titel Chief Executive.

Efter Peter Kenyon forlod United til fordel for Chelsea satte fans spørgsmålstegn bag salget af Seba Veron og hvorfor United ikke gav bud på Duff som gik til netop Chelsea. Det kan godt være tabet af Peter Kenyon økonomisk set er stort, men en mand der selv har påstået at han er Rød hele vejen igennem og alligevel forlader United til fordel for en konkurrent, har vi ikke noget at bruge til på Drømmenes teater.

Forrige artikel

Ferguson advarer United mod Stuttgart

Næste artikel

Mikael Silvestre fit for fight

ANNONCE