Gæsteblog: Læser evaluerer truppen og mulige transfers til sommer

OldTrafford.dk ønsker at blive et forum, hvor danske Manchester United-fans ikke bare kan læse om klubben men også ytre sig om den. Derfor vil give flere af vores læsere bedre mulighed for at bringe deres holdning på banen igennem personlige klummer. I denne blog vil vores læser Thomas Bengtsson komme med sin evaluering af truppen.

Bloggen er skrevet Thomas Bengtsson.

Mærk suset på Old Trafford: Se de bedste rejsetilbud her

Mens vi højspændte og forventningsfulde følger med i den sidste tredjedel af sæsonen, hvor vi stadig er i spil til et par trofæer og Champions League-fodbold i næste sæson, vil jeg tillade mig at kigge lidt frem til næste sæsons “setup” og truppens mulige udseende til den tid.

Ingen tvivl om, at Erik ten Hag har peget på og købt nogle fantastiske forstærkninger til klubben inden den nuværende sæson. Casemiro og Lisandro Martinez har vist sig som de i særklasse bedste tilføjelser og øjeblikkelige forstærkninger. Antony mangler stadig at overbevise, om han vitterlig er alle de mange penge værd, men har i glimt funklet med smukke scoringer i vigtige kampe.

Eriksen har vist sig som en vigtig spiller, en type vi har manglet længe, og Malacia har presset Shaw op i niveau og er øjensynligt en fremtidens mand.

Som mange nok vil være meget enige i, er Weghorst (forhåbentlig) væk igen til sommer. I mine øjne mangler han helt åbenlyst det niveau, der skal til for at spille på 9’er i United, ja faktisk i Premier League. Han gjorde det fint i Tyrkiet bevares, men jeg undrer mig stærkt over, hvor stor tillid Ten Hag har vist Weghorst, et fejlcast i bedste fald.

HVOR KAN UNITED FORSTÆRKES?

Det er åbenlyst, at holdet mangler en klassespiller på 9’er-positionen. Anthony Martial har mere eller mindre forspildt alle de chancer, han har fået igennem flere sæsoner, så der skal nye kræfter til. To spillere har været nævnt ofte: Harry Kane og Victor Osimhen, som vel er de to som de fleste fans håber på.

Jeg ville gå efter Kane i første omgang, da han igennem mange sæsoner har været en topangriber og konstant ligget blandt de øverste på topscorerlisten i Premier League. Han er i sin bedste fodboldalder og må formodes at være endog meget sulten efter de titler, som han er gået glip af i Tottenham i hele sin karriere.

Osimhen er et af de hotteste navne på den europæiske fodbold scene p.t. og er i min optik også et oplagt valg. Det vil være et skridt opad på klubrangstigen fra Napoli til United, men det forudsætter helt sikkert også, at United spiller Champions League-fodbold i næste sæson, hvis han skal vælge regnvåde Manchester. Andre emner kunne være Rafael Leao eller måske Goncalo Ramos.

Kanterne er fint besat med de nuværende spillere, og de store talenter på de positioner der allerede er i klubben. Det samme kan vel ret beset også siges om de centrale positioner, dog ville en Frenkie De Jong selvfølgelig altid pynte i truppen.

Der bør dog også på midtbanen tænkes i en eller to nye unge talenter, hvis ikke Ten Hag mener vi har nogle i støbeskeen i forvejen. Mere fordi jeg mener vi skal skilles os af med nogle, en eller flere, af de nuværende spillere.

Forsvaret trænger også til at blive fornyet på de centrale positioner med henblik på fremtiden, Varane og Licha er absolut topklasse. Men fordi der her også bør “luges ud” blandt reserverne skal der tænkes fremadrettet. Tilsyneladende er Tuanzebe ikke så højt på Ten Hags favoritliste, så der har truppen brug for nyt blod. Josko Gvardiol er nok desværre udenfor rækkevide men måske en Kim Min-jae fra Napoli kunne være en stærk tilføjelse.

Back positionerne er godt besat, men sælges der en højreback, enten Dalot eller Wan-Bisakka, skal der en direkte backup ind selvfølgelig.

På keeperpositionen er David de Gea stadig førstevalget, selvom Dean Henderson kommer tilbage fra leje. Jeg kan ikke umiddelbart se en klar forstærkning, der er tilgængelig på markedet lige nu og mon ikke De Gea har et par gode sæsoner tilbage i sig.

 

HVEM SKAL UD?

Så er vi kommet til hvem der skal væk inden næste sæson starter. Her listen lang, starter fra en ende.

Keeper:

Henderson må godt sælges. Han vil nok alligevel heller ikke acceptere endnu et udlån eller en sæson på bænken. Det kræver, at en fremtidig afløser bliver hentet ind i stedet, ihvertfald indenfor en overskuelig fremtid, da de nuværende backups er “over the hill”.

Forsvar:

Maguire skal væk for hans egen skyld, ellers går hans karriere helt i stå. Det samme gælder delvist Lindelöf. Dog kan han stadig bruges som backup, hvis han er indforstået med den rolle.

Midtbane:

Fred bør sælges da hans niveau er alt for svingende, og der er andre bedre alternativer foran ham.

Jeg er dog lidt i tvivl omkring McTominay. Han er akademispiller og kan stadig bruges som backupspiller, som jeg ser ham. Men med hans relative unge alder på 26 år vil han nok søge fast spilletid andetsteds.

Sabitzer skal vise mere, hvis han skal blive en fast del af truppen i næste sæson, ellers må han tage tilbage til Bayern igen.

Kanterne:

Elanga og Pellistri er begge efter sigende udset til at blive lejet ud fra næste sæson, hvilket jeg synes er rigtigt, da vi har høj kvalitet her i forvejen.

Angrebet:

Må gå stærkt ud fra, at Weghorst er fortid til sommer, og at Martial sælges. Dette vil også tilvejebringe nogle økonomiske midler til signing af Kane, Osimhen eller et helt tredje alternativ.

Summa summarum er, at truppen har behov for yderligere forstærkninger, især på den vigtige 9’er-position, hvis vi skal udfordre de allerbedste i Premier League og ligeledes i Champions League. Truppen har en stærk grundstamme. Med de helt rigtige signings kan truppen blive nærmest komplet også i bredden.

Det kræver dog, at Ten Hag sælger nogle spillere, der er tilovers. Både fordi der ikke er brug for at have mange utilfredse spillere, der må nøjes med bænken og et indhop i ny og næ. Men i særdeleshed også for at tilvejebringe de økonomiske midler, der skal til for at købe de profiler, der er et absolut “must” for at kunne sikre fremtidig succes til klubben.

GGMU

Skribenten bag bloggen

Thomas Bengtsson er mangeårig fan af Manchester United og følger OldTrafford.dk tæt. Han er derudover stærkt aktiv på hjemmesidens debatforum under artiklerne, hvor han holder af en god debat om fodboldklubben, som står hans hjerte nært.

 

3 kommentarer
 1. Thomas
  Rigtig fedt blok indlæg synes virkelig du rammer hovedet på sømmet med mange ting, hvor er jeg dog fuldstændig enig med dig, det er satme rigtig rigtig godt skrevet kæmpe respekt..🙏💪🙂

  Jeg mener som en tilføjelse bare, at hvis Weghorst er væk, og Martial bliver solgt, så skal vi hente to nye 9’er og der tænker jeg Kane også Højlund som back up, hvor stadig for en stor portion kampe, ja der tænker jeg på bredden, for jeg bangefor at den vil blive for smal på toppen..🙂

  ❤️🖤GGMU FOREVER ❤️🖤

  1. Martin

   Jeg takker ydmygt for dine pæne ord om min første blog her på Oldtrafford.dk, jeg vil dog lige nævne at Selver som er Redaktør her på siden har hjulpet mig med feedback og sparring i forhold til emnet, tilpasningen og især korrekturlæsning så det var helt på plads uden stavefejl eller tastefejl som Selver så pænt beskrev det, så stor tak til Selver også.

   Er glad for du er enig langt hen af vejen, og når man skriver sådan en blog er der nogle spillere man ikke lige får med, f.eks Diallo, Telles, og Brandon Williams, hvoraf de to måske stadig har en fremtid på OT, det vil vise sig.

   Men danske Højlund er bestemt også interessant, dog mangler han at bevise sit værd over flere sæsoner og en ting er Sturm Grass fra Østrig og Atalanta fra Italien, noget helt andet er United og især Premier League, og vi har en tendens til herhjemme at udråbe den næste “verdensstjerne” efter et par rigtig gode landskampe, bare se Damsgård under EM, nu spiller han i Brentford dog stadig Premier League trods alt, men fordi Højlund også er United fan og evt kan fås til en relativ god pris til sommer ville jeg personligt gerne se ham bombe kasser ind i den røde trøje.

   Evt som supplement til Kane og på sigt som afløser for Kane, der er vi bestemt også enige.

   Nu går det løs igen lige om lidt og den endelige “stoledans” bliver helt afgørende for hvad ETH kommer til at foretage sig i transfervinduet og så er der den uforudsigelige situation vedr salget af klubben, som jeg tror også for stor indflydelse på det kommende transfervindue, men spændende bliver det helt sikkert.

   GGMU

 2. Hold da op en fest Mctominey havde for Skotland, 2 kasser mod Spanien og 4 i alt i de to landskampe…måske Weghorst skal en tur på bænken😊👍

  Glemte faktisk også Eric Bailly og Phil Jones i min evaluering af truppen, men de skal jo helt indlysende også væk til sommer.

  GGMU

Kommentarer er lukket

Forrige artikel

Skadesopdatering: Rashford når at blive klar

Næste artikel

Eriksen inviterer United-truppen i Tivoli i påsken

ANNONCE