Hvem skal overtage trænersædet?

En æra er forbi, og Manchester United må fra starten af næste sæson indfinde sig med livet uden Sir Alex Ferguson – men hvem kan løfte den byrde?

Det er næsten umuligt at forestille sig Manchester United uden Sir Alex Ferguson, og nyheden kom i dag som en helflugter i dadlerne på alle med Manchester United-blod løbene i årerne.

Klubben vil formentlig ikke vente længe med at præsentere Fergies arvtager, så vedkommende har længst mulig tid til at forberede sig på at overtage styringen. Spørgsmålet er så bare, hvem der skal give sig i kast med den nærmest umenneskelige opgave at tage over for den mest vindende manager nogensinde.

David Moyes

Bookmakerne er enige om, at Evertons længesiddende, skotske manager, David Moyes, er favorit til at tage over. Skotten deler mange af Sir Alex Fergusons kvaliteter, som tager afsæt i deres fælles skotske arbejderklasserødder. Rygterne omkring Moyes’ snarlige stop på Goodison Park gik allerede inden Ferguson-snakken startede, og det øger kun sandsynligheden for, at han er klar til at tage steppet op. Den 50-årige træner har stået i spidsen for the Toffees siden 2002, og den loyalitet og pålidelighed trækker i den grad op. Det, der taler imod David Moyes, er, at han aldrig har vundet noget nævneværdigt i spidsen for Everton, og dermed aldrig har været med på allerhøjeste niveau. David Moyes har dog vist sig at være ganske stabil over årene med et Everton-mandskab med et meget lille transferbudget.

Jose Mourinho

Som det ser ud lige nu, så er portugiseren og førnævnte skotte klare favoritter til pladsen i Old Traffords dugout. Der har længe været snak om, at den karismatiske Mourinho kun gik og ventede på, at Sir Alex Ferguson ville annoncere sit karrierestop, så han endelig kunne forsøge at gøre ham kunsten efter. Jose Mourinho har i løbet af sin karriere hver gang trådt et skridt op ad rangstigen, og det eneste skridt, der nu giver mening for ham at tage, efter at have stået i spidsen for Real Madrid, er at overtage tronen i Manchester United. Alt andet vil være et skridt ned, sådan som jeg ser det. Dertil skal man heller ikke kimse af, at Fergie og Mourinho har et åbenlyst godt forhold til hinanden, som bygger på gensidig respekt, hvilket næsten blev for meget, da ”the Special One” viste en totalt uvant ydmyg side af sig selv, da Real Madrid stjal pladsen videre i Champions League på bekostning af Manchester United. For mig at se er Jose Mourinho blevet meget bedre til at håndtere pressen, og det skal man være af en helt speciel støbning for at kunne klare i klubber som Real Madrid og Manchester United – udover at han selvfølgelig ved, hvordan det er at styre tøjlerne på mandskaber, der kæmper med helt fremme i alle turneringer. Min personlige favorit.

Jürgen Klopp

Årets helt store oplevelse på trænerfronten skal naturligvis nævnes som mulig kandidat, og bookmakerne har da også stærkt reduceret deres gevinster, hvis det skulle blive aktuelt for den imponerende tysker. Klopp har fortsat muligheden for at føre sit unge Dortmund-mandskab til Champions League-guldet, og det ville være en fantastisk bedrift med det setup og økonomiske råderum, han har haft at gøre med. Jürgen Klopps spillestil matcher den engelske, og især Manchester Uniteds, ganske glimrende, men det taler selvfølgelig imod ham, at han aldrig har prøvet sig af andre steder end i Tyskland, og med sin alder af 45 år heller ikke matcher den ”rutinerede” træner, som Sir Alex Ferguson før har snakket om, skal tage over efter ham.

Fergies fledgelings

Der har været meget tale om, hvorvidt personligheder som Ryan Giggs, der har trænet under Sir Alex Ferguson i en menneskealder, vil have formatet til at føre klubben videre i samme klinge, som skotten har dirigeret. Personligt synes jeg, at det ville være et stort sats af ledelsen, da Giggsy jo aldrig har gjort sig som manager, men omvendt er jeg overbevist om, at waliseren en skønne dag vil slå igennem i trænergerningen. Jeg tror dog, at dette job kommer for tidligt for ham. Jeg nævner ikke Paul Scholes i denne sammenhæng, da han formentlig hellere vil træne på træningsbanerne frem for at styre fra managersædet. Nu er Ole Gunnar Solskjaer godt nok ikke en rigtig ”fledgeling”, men han har dog også lært meget under Fergies vinger, og er da også en mulig kandidat til posten, som han selv har proklameret, er et trænersæde, som han drømmer om at sætte sig på en dag. Solskjaer har haft stor succes i Molde, men derfra til Manchester United er et enormt skridt, og det tvivler jeg på, at vores norske ven er klar til – lige meget hvor god en historie, det ville være.

Derudover er der i flæng blevet nævnt navne som Manuel Pellegrini, Laurent Blanc og Jupp Heynckes men det skulle overraske mig meget, hvis Manchester United kiggede andre veje end de førnævnte.

Bliv klædt på: Køb Manchester Uniteds trøje hos Unisport.dk her (så støtter du OldTrafford.dk). 

GRUPPETUR: Tag med på vores OldTrafford.dk gruppetur for danske United-fans (FÅ PLADSER TILBAGE). Læs mere her

Total
0
Shares
Forrige artikel

Owen: United uden Ferguson føles forkert

Næste artikel

Ny manager inden for 48 timer

Relaterede artikler
Ralf Rangnick
Gå til siden

Blog: Voksenskældud til Rangnick

Ralf Rangnicks regeringstid i Manchester United er nu over en måned gammel. Alligevel ligner tyskerens hold til forveksling Ole Gunnar Solskjærs, da det var allerværst.
Gå til siden

Gode, gamle Ole: Hvad gik der galt?

Da klubben i sommer forlængede Ole Gunnar Solskjærs kontrakt, var jeg ét stort smil. Flere kloge hoveder på Twitter og…
Total
0
Share