Mourinhos trup er ved at tage form

Truppen til kampen mod Galatasaray og Jose Mourinhos efterfølgende kommentarer gav en del hints til, hvordan Uniteds trup kommer til at se ud i den kommende sæson.

Lørdag aften var 23 Manchester United-spillere i Sverige for at spille testkamp mod Galatasaray. Med mere end en måned tilbage af transfervinduet er det typisk svært at gætte sig til, hvordan den endelige trup kommer til at se ud, men der var en del indikationer i manager Jose Mourinhos kommentarer efter kampen:

– Hvis spillerne ikke var i mine planer, ville de ikke få et eneste minut. Jeg ville ikke beholde dem i min trup, sagde han blandt andet.

Det tyder på, at alle 23 mand, der var med United i Sverige bliver en del af Mourinhos endelige trup til den kommende sæson. Dertil kan man højst sandsynligt tilføje Chris Smalling og Timothy Fosu-Mensah, der blev hjemme i Manchester på grund af skader. På transferfronten kan vi forvente et enkelt indkøb mere:

– Jeg mener, at vi skal bruge én mere spiller for at have en balanceret trup, sagde Mourinho før kampen mod Galatasaray.

Den ene spiller er sandsynligvis en central midtbanespiller, og det kunne tyde på, at det bliver Juventus’ Paul Pogba, der vender tilbage til Old Trafford. Det giver følgende trup på 26 spillere:

Målmænd (3): David de Gea, Sergio Romero, Sam Johnstone

Forsvarsspillere (9): Antonio Valencia, Matteo Darmian, Daley Blind, Phil Jones, Marcos Rojo, Luke Shaw, Chris Smalling, Eric Bailly, Timothy Fosu-Mensah

Centrale midtbanespillere (5): Morgan Schneiderlin, Michael Carrick, Ander Herrera, Marouane Fellaini, (Paul Pogba)

Offensive midtbanespillere og kanter (7): Henrikh Mkhitaryan, Jesse Lingard, Wayne Rooney, Juan Mata, Anthony Martial, Ashley Young, Memphis Depay

Angribere (2): Zlatan Ibrahimovic, Marcus Rashford

De resterende spillere, der bejler til truppen, er Adnan Januzaj, Paddy McNair, Cameron Borthwick-Jackson, Tyler Blackett, Andreas Pereira, Will Keane, Axel Tuanzebe, James Wilson og Bastian Schweinsteiger.

Ni spillere på kanten af truppen

Det efterlader dog nogle spørgsmålstegn i forhold til de ni spillere, der ikke er i ovenstående trup. Fem centrale midtbanespillere bør være tilstrækkeligt, og United kommer til at have seks, hvis der bliver hentet endnu én. Marouane Fellaini og Bastian Schweinsteiger to formentlig bliver nummer fem og seks i køen om spilletid, når en central midtbanespiller kommer til, og mit gæt er, at én af dem forlader klubben. Belgieren har længe været rygtet væk, og Schweinsteigers alder og skadeshistorik taler ikke for ham. Et Schweinsteiger-exit virker mest sandsynligt, hvis man skal tro de mange avisskriverier om tyskerens fremtid.

De fire forsvarsspillere Cameron Borthwick-Jackson, Paddy McNair, Tyler Blackett og Alex Tuanzebe skal nok ikke umiddelbart frygte for deres United-fremtid på kort sigt. Men spilletid bliver der nok ikke meget af i denne sæson, medmindre United bliver ramt af en defensiv skadeskrise som i sidste sæson. Derfor skal kvartetten nok finde sig i en plads på U23-holdet eller tage ud på et lejeophold.

Det er gået ned ad bakke for Adnan Januzaj, siden han fik sit gennembrud som 18-årig i 2013/2014-sæsonen. I sidste sæson startede han med at være udlejet til Dortmund, hvor han ikke kunne komme på holdet, og kom tilbage til United i januar, hvor han fik endnu mindre spilletid. Med hård konkurrence på kanterne er det svært at se, hvordan Januzaj skal få spilletid, og det virker sandsynligt, at han enten bliver udlejet eller solgt.

Ligesom med Januzaj er vejen til spilletid også blevet meget lang for Andreas Pereira. På 10’er-positionen er han bag Rooney, Mata og nok også Mkhitaryan i køen, og brasilianeren kunne nok nyde godt af et lejeophold, når han kommer tilbage fra at spille OL med Brasilien.

Nu hvor Rooney og Martial er tiltænkt roller længere tilbage på banen, er Rashford og Zlatan de eneste to deciderede angribere i truppen. Derfor ville det måske give mening at beholde enten Will Keane eller James Wilson i klubben. Samtidig ville det være forståeligt, hvis de gerne ville videre i karrieren, da de begge er blevet overhalet af den yngre og tilsyneladende mere talentfulde Marcus Rashford.

En bred og balanceret trup

Når man stiller Uniteds trup op i Mourinhos foretrukne 4-2-3-1-formation (se nedenfor), er det svært ikke at give portugiseren ret; Det ser virkelig balanceret ud. Der er mindst to spillere til hver position, og både i offensiven og defensiven er der spillere, der kan udfylde flere forskellige roller.

Sådan kommer Jose Mourinhos trup muligvis til at se ud i den kommende sæson.

På meget kort tid har Mourinho givet United-truppen et par opgraderinger på svage positioner, og hvis/når Paul Pogba eller en anden central midtbanespiller kommer til, ser det rigtig fornuftigt ud.

Køb Manchester Uniteds trøje hos Unisport.dk her (så støtter du OldTrafford.dk). 

Total
0
Shares
Forrige artikel

Dagens transferrygter

Næste artikel

Drogba overbeviste Bailly

Relaterede artikler
Ralf Rangnick
Gå til siden

Blog: Voksenskældud til Rangnick

Ralf Rangnicks regeringstid i Manchester United er nu over en måned gammel. Alligevel ligner tyskerens hold til forveksling Ole Gunnar Solskjærs, da det var allerværst.
Gå til siden

Gode, gamle Ole: Hvad gik der galt?

Da klubben i sommer forlængede Ole Gunnar Solskjærs kontrakt, var jeg ét stort smil. Flere kloge hoveder på Twitter og…
Total
0
Share