Året der gik – 2012

På den sidste dag i 2011 tabte Manchester United til Blackburn og var derved 6 point efter Manchester City der tilmed havde en kamp til gode. Mange skader og dårligt især spil efter det store nederlag til vore naboer som også havde vist godt spil var nok årsagen. Den første kamp i 2012 blev også tabt så noget skulle ske. Til FAC kampen mod Manchester City fik de fleste sig nok en chok da de så Paul Scholes på bænken og da han kom ind var det ikke til at se, han havde været væk fra holdet siden han var holdt.

Troen kom tilbage og 0-3 blev vendt til 3-3 ude mod Chelsea var en stor bedrift. Langsomt kom holdet tilbage og indhentede Manchester City og kom tilmed 8 point foran, da der kun manglede seks kampe. Så kom der et nederlag mod Wigan men det værste var 4-4 kampen mod Everton. Jeg har stadig mareridt efter Evra ramte stolpen ved stillingen 4-2 og kort efter scorede Everton. Lige pludselig blev det det hele tabt og Manchester City blev mestre langt inde i overtiden. Det er nok den største skuffelse jeg har oplevet nogensinde som fan af klubben.

Unge spiller som Ravel Morrison, Paul Pogba og Ezekiel Fryers har forladt klubben af forskellige årsager. Nogle kunne have været dem som kunne blive gode i fremtiden. Tænk jer hvis Giggs, Scholes, Beckman, Butt, Neville m.m. i en ung alder ville væk til en anden klub, hvor vi så havde været i dag. Der er en tendens til at man ikke har tålmodighed til at vente. Se på Welbeck og Cleverley som fik styrke ud af et låneophold og var gode nok til holdet da de kom tilbage.

Nick Powell, Alexander Buttner, Shinji Kagawa og Robin van Persie blev købt i sommer, specielt Robin van Persie ser ud til at være et guld køb og den der får mesterskabet tilbage til Old Trafford. Det lader til vi inden en kamp på holdhånd godt kan give modstanderen et mål. Forsvaret kan ikke spille en fejlfri kamp og usikkerheden hos de Gea ved indlæg er tydelig. Det viser dog en høj moral at vi gang på gang kan vende en kamp, hvor vi har været bagud og vinde den. Det er lidt skuffende at Wayne Rooney ikke har fundet formen.

Branislav Ivanovic blev i Community Shield kampen mod City udvist men det fik ingen konsekvenser, og vil godt væde på hvis han havde spillet for Manchester United ville det havde fået følger.
Flere spiller er ved at nå en høj alder Giggs, Scholes og Ferdinand, det kunne godt tænkes at nogle af dem takker af til sommer, især når der er kommet pokaler til klubben.

Sir Alex Ferguson han vundet alt hvad der er værd at vinde med Manchester United og tiden kunne godt være til sommer at træde tilbage. Der har været meget omtale om hvem der skulle aflæse ham. De fleste nævner Pep Guardiola, José Mourinho og David Moyes som Manchester Uniteds næste manager.
Det er helt klart at det bliver et stort pres på ham det bliver. Jeg frygter lidt at hvis det bliver en fra Spanien vil han købe spiller uden fra Storbritannien. Det vores klub kan er at vise vil godt kan spiller med mange spiller fra Storbritannien modsat købe klubber som Chelsea og City. David Moyes er fra Skotland og dem har vi jo haft det godt med og kunne være et godt valg.

Det bliver spændende at se hvordan det går med økonomisk fair play som der har været talt om. Siden Premier League startede i 1992 har Chelsea og City brugt flest penge på spiller køb, efterfulgt at Liverpool, Tottenham og Manchester United.
1 – Chelsea – £861,498,000, 2 – Manchester City – £662,521,200, 3 – Liverpool, £533,683,040, 4 – Tottenham – £496,663,200, 5 – Manchester United – £484,884,400.
Det er svært at se hvor meget Liverpool og Tottenham har fået ud af have brugt flere penge end os. Der hvor filmen knækker at en klub som City kan bruger flere på spiller lønninger ind deres indtægter, det kan jo ikke være sundt.

Lidt statistik for året
53 kampe, vandt 37, uafgjort 3, tab 13. Målscoren var 115-67
Vi vandt ikke et af de store trofæer, det eneste det kunne blive til var sejr i Lancashire Senior Cup og Manchester Senior Cup.
Tre tidligere Manchester United spiller døde i 2012, John Connelly 74 år, Harry McShane 92 år og Kenny Morgans 73 år. Også David Sexton 82 år, Manchester United manager fra 1977 til 1981 døde i 2012. RIP

2013: We want our trophy back!

ANNONCE