Bobby Charlton 70 år

Bobby Charlton som er en af de største spiller der har spillet for Manchester United fylder i dag 70. år.

Bobby Charlton var den spiller der er skyld i at jeg blev fan af Manchester United. Der er blevet skrevet meget om Bobby Charlton gennem tiderne, men jeg husker især tre episoder med ham.

14. juni 1970. Sted Estadio Guanajuato, León, Mexico.
England spillede kvartfinale mod Vesttyskland ved verdensmesterskaberne. Holdet er foran med 2-0 og her vælger Alf Ramsey at udskifte Bobby Charlton og Martin Peters med Colin Bell og Norman Hunter. Det skulle vise sig at være en stor fejl. Vesttyskland udligner til 2-2 og i den forlængende spilletid scorer Vesttyskland og vinder kampen med 3-2. Det skulle vise sig at være Bobby Charltons sidste landskamp for England, efter at have været på landholdet i 12 år hvor det blev til 106 landskampe, hvor han scorede 49 mål

3. januar 1973. Sted Wembley, England.
I forbindelse med Danmarks indtræden i EF blev der spillet en kamp mellem de nye lande i EF og gamle lande i EF. Kampen huskes af mange for at Henning Jensen scorede til 1-0 for de nye lande i EF. Det var Bobby Charlton det sendte et indlæg fra venstre ind foran målet hvor Henning Jensen svævende i luften scorede på hovenstød. hvor målmanden var Dino Zoff. Det var ikke Henning Jensen som kammeret viste først, med derimod Bobby Charlton som det blev gjort fokus på. 
Colin Stein scorede senere til 2-0 som blev slutresultatet. Sidst i kampen blev John Steen Olsen skiftet ind i kampen, som blev overværet af 36.500 tilskuer.

24. april 2000. Sted Old Trafford, England.
For første gang var jeg på Old Trafford for at se Manchester United spille mod Chelsea. Jeg havde fået plads på South Stand på første række ikke langt spillerbænken. Det var til den kamp at man troede at Ruud van Nistelrooy havde tegnet kontrakt med Manchetsre United med på grund af en skad gik det et år inden handlen var i orden. Før kampen gik Bobby Charlton forbi hvor jeg stod og på tilbagevejen fik jeg et billede af ham. Tænk sig at se ens barndomsidol inden for en mesters afstand. Hvor stort kan det blive. For øvrigt vandt Manchester United kampen med 3-2.

ANNONCE